Sis anys de Compromís a Tavernes

EVA PALOMARES     

Portaveu del PP a l’Ajuntament de Tavernes

Sis anys donen per a molt. Però amb el Govern de Compromís sembla que no siga suficient. Passem l’equador d’aquesta segona legislatura amb una imatge de Tavernes abandonada. Estrenàvem legislatura amb els passos de vianants encara per pintar però amb una flamant pantalla gegant de prop de 3.000 euros per a seguir la sessió d’investidura de Jordi Juan com a alcalde. I des de llavors fins ara mai havíem vist els carrers, els camins i les instal·lacions tan abandonades com en estos últims anys. Mai la platja havia tingut jardins que recordaren la selva, per la seua falta de manteniment, llambordes pels quals cresquera l’herba, ni un escaló de més de dos metres en cap de les nostres platges. 

Els veïns de Tavernes paguem cada vegada més impostos amb Compromís, no obstant açò, en sis anys no han sabut obrir la piscina, ni construir la depuradora, ni redactar el projecte de col·lector de la platja, ni aconseguir la reforma de l’IES Jaume II el Just, ni acostar l’estació del tren a Borderia, com prometien. Tenim un alcalde que és diputat en les Corts Valencianes però no ha aconseguit res per a Tavernes malgrat tenir línia directa amb els membres del Govern Valencià. No solament és l’alcalde que menys ha portat al municipi, és l’únic que ha votat en les Corts en contra d’infraestructures per a Tavernes en les Corts. 

Falsa participació

Estos dos anys de legislatura hem patit a un Govern de Compromís que es descobria amb la seua falsa participació, amb consultes populars incomplides, amb reunions de barri les propostes del qual s’han quedat en paper mullat. Han aconseguit desmotivar a la població amb la participació. A pesar que un Ajuntament és l’administració més pròxima al ciutadà, amb Compromís s’ha convertit en la més llunyana. Mai hem tingut a un alcalde que viu a València. Mai hem tingut un alcalde que no rep als veïns. Mai abans havíem vist que un Ajuntament dirigira les queixes dels seus veïns a l’Administració de l’Estat per a resoldre-les. Açò l’estem vivint ara. 

Incompliments del Govern

I l’incompliment de la paraula de Compromís arriba des dels fets fins a la ejemplariedad en la gestió. Encara no hem vist cap foto del nostre alcalde sol·licitant a Infraestructures que portara l’estació de tren a Bordería, com prometien en el seu programa electoral. I respecte a la transparència l’actual Govern destaca per l’opacitat en el moment de lliurar informació i dades a l’oposició. La falsa transparència de Compromís s’ha fet més evident amb la negativa a sotmetre’s a una comissió per a investigar les irregularitats que es denuncien en la policia.

En aquests dos últims anys d’esta legislatura hem vist clarament com governa Compromís. Decisions improvisades, despeses innecessàries, escassetat d’inversions, i en cas d’haver-les, innecessàries i problemàtiques com les mega voreres del carrer La Barca o les illetes i la mini redona de la carretera, despesa destacada en propaganda, recursos per a contractar a empreses de regidors… són només una mostra. Ha empitjorat la qualitat de vida dels veïns malgrat pujar contribució un altre 8% més en aquest últim any fins a aconseguir el 24% en sis anys d’alcaldia de Compromís.

Dos anys reclamant qualitat en la gestió

En estos dos anys de legislatura el Partit Popular de Tavernes ha denunciat els abusos del Govern com l’ús del vehicle de policia, amb xofer pagat per l’Ajuntament,  per part de l’alcalde per a traslladar-se de sa casa a València a Tavernes, els viatges a Mèrida i Atapuerca del nostre alcalde amb despeses públiques duplicats, la pujada de la contribució, l’intent de llevar les armes a la Policia Local, la contractació del sistema d’emissió en directe dels plens a una empresa del regidor de Transparència, les inversions innecessàries com les mega voreres i mini redones, el lamentable estat de voreres, carrers, camins i instal·lacions o la mala il·luminació i la falta de neteja.

El Grup Popular de Tavernes també ha denunciat que Compromís estiguera onze mesos sense prestar en Tavernes el Servei Especialitzat d’atenció a menors en risc o amb mesura jurídica de protecció i a les seues famílies (SEAFI).

Propostes del PP en aquesta legislatura

El Partit Popular ha sigut constructiu en aquests anys i ha oferit propostes de millora al Govern. Però aquest les ha rebutjat, com en el cas de les mini redones, rebaixa d’impostos i taxes, reparació determinats camins de Tavernes que pateixen hui encara importants danys, o la proposta de comissió de recerca per a esclarir les anomalies que se succeeixen en la policia.

En estos anys hem observat el poc que serveixen per a Compromís les propostes per a la millora de qualitat de vida dels veïns de Tavernes, el lluny que viu l’alcalde el dia a dia de la nostra ciutat i el poc que respecta les institucions democràtiques i la Constitució Espanyola amb iniciatives que únicament provoquen i generen divisió entre els ciutadans.

 

Et Pot Interessar