21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

S’incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la labor assistencial i de rastreig

– Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

– S’incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la labor assistencial i de rastreig dels casos de coronavirus

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comparegut en roda de premsa per a informar sobre la situació actual del coronavirus en la Comunitat Valenciana i anunciar les mesures que s’estan adoptant en la Comunitat per a la contenció del virus.

Durant la seua intervenció Barceló ha assenyalat que “es prorrogaran durant 21 dies més les mesures de prevenció enfront del coronavirus adoptades el mes d’agost passat per a tota la Comunitat Valenciana, unes mesures que van ser consensuades per a tota Espanya en el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut“.

Aquesta pròrroga s’inicia dilluns que ve i afecta principalment a diferents àmbits socials com l’oci nocturn, l’hostaleria, la celebració de diferents esdeveniments i el consum de tabac al carrer.

Segons ha indicat Barceló, “es tracta d’unes mesures que estan mostrant la seua efectivitat en la contenció del virus, per la qual cosa és important que continuem treballant en aquesta línia per a evitar contagis i frenar els possibles brots i controlar la pandèmia“.

Així mateix, la consellera ha destacat la important labor que s’està duent a terme en la Comunitat Valenciana de vigilància precoç i cerca activa de casos. De fet, ha assenyalat que “estem augmentant la capacitat de diagnòstic. Des de la fi de l’estat d’alarma s’han realitzat 640.000 proves diagnòstiques, la qual cosa suposa un increment de més del 152%

En total, s’han dut a terme 1.057.457 proves, de les quals un 92% han resultat negatives i solo el 8% han sigut positives. A més, el 40% dels casos detectats des de finals de maig correspon a persones asimptomàtiques.

Incorporació de nous professionals enfront del COVID-19

Quant als reforços de professionals, la consellera de Sanitat ha assenyalat que “continuem ampliant la nostra capacitat de resposta amb la incorporació de nous mitjans, tant materials com humans. Per això, en breu s’incorporaran 410 nous professionals per a reforçar la part assistencial i la labor de rastreig que s’està duent a terme davant el coronavirus“.

En concret, es tracta de 241 auxiliars administratius que reforçaran l’Atenció Primària i 50 nous llocs d’especialistes en Documentació Sanitària. A més, es comptarà amb 113 llocs destinats a laboratoris de microbiologia: 10 facultatius i 97 tècnics especialistes en laboratori. Així mateix, s’incorporaran 6 nous auxiliars administratius.

Tal com ha assenyalat Barceló, “des de Sanitat s’està realitzant un gran esforç per a augmentar la capacitat de resposta i fer front a la pandèmia. La finalitat d’incorporar nous efectius és facilitar i donar suport a la important labor que estan duent a terme els professionals“.

En aquest sentit, Sanitat prorrogarà per un període de sis mesos els contractes que finalitzen el mes vinent de novembre, que ascendeixen a 7.410 contractes. Per a això, destinarà 22 milions d’euros al mes.

Articles relacionats