10.9 C
Gandia
Dimecres, 8 febrer, 2023

S’extremara la vigilància davant el primer cap de setmana sense tancament perimetral

– La Generalitat insta els alcaldes i alcaldesses de zones turístiques a extremar la vigilància per a assegurar el compliment de les mesures enfront de la COVID-19 el pròxim cap de setmana

– La reunió de coordinació de seguretat de mesures COVID-19 s’ha realitzat per a preparar i reforçar les actuacions després de l’estat d’alarma i la fi del tancament perimetral autonòmic

– Gabriela Bravo destaca que cal actuar des de la prevenció i subratlla el comportament responsable de la ciutadania valenciana

La Generalitat instarà aquest dimecres als alcaldes i alcaldesses dels municipis turístics i de les capitals de província de la Comunitat Valenciana a extremar les mesures control i vigilància perquè el pròxim cap de setmana es complisquen les mesures de seguretat sanitària davant la COVID-19.

Així s’ha decidit en la reunió de coordinació de seguretat i en la qual han participat responsables de la Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana, dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, d’Emergències i Protecció Civil i Policia de la Generalitat, així com el president de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, Rubén Alfaro.

En declaracions al final de la reunió la consellera de Justícia, Interior i Administració Pública, Gabriela Bravo, ha mostrat la preocupació de la Generalitat davant el pròxim cap de setmana, el primer sense tancament perimetral, i ha recordat que tots els i les visitants són benvinguts en la Comunitat Valenciana, “però s’han de complir les normes”.

Gabriela Bravo ha explicat que la Conselleria instarà els municipis a convocar les seues juntes locals de seguretat per a coordinar amb les policies locals, en aquells llocs on cada ajuntament preveja la necessitat de reforçar la vigilància, augmentar els controls d’aforament, i el compliment de les mesures sanitàries contra el coronavirus.

“L’actuació de la Policia Local en coordinació amb la resta de forces de seguretat és essencial en aquesta labor de prevenció i control per a poder continuar avançant fins que el COVID-19 desaparega”, ha remarcat Bravo.

La titular de Justícia i Interior ha agraït a la ciutadania valenciana el bon comportament que ha tingut fins a l’actualitat i que ha permés que durant les últimes setmanes la Comunitat siga l’autonomia amb una menor incidència acumulada. Bravo s’ha referit especialment a les persones joves, als qui ha demanat que continuen comportant-se amb responsabilitat, especialment de cara el cap de setmana.

A més de reforçar els controls de les mesures de seguretat sanitària per part dels diferents ajuntaments, per les diferents forces i cossos de seguretat, el 112 de la Comunitat Valenciana augmentarà el personal de sala per a poder atendre la demanda de crides que puguen produir-se per l’augment de la mobilitat ciutadana.

Articles relacionats