21.6 C
Gandia
Diumenge, 19 maig, 2024

Sanitat obri la porta a la celebració d’actes festius a partir de setembre

– Els pròxims mesos, assegura Ana Barceló, “serviran per a augmentar la vacunació i arribar molt més protegits”

Tant les activitats falleres com qualsevol festa tradicional o popular podran celebrar-se en la Comunitat Valenciana a partir de l’1 de setembre.

Aquesta és la principal conclusió que la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha comunicat a representants de les Falles durant la reunió celebrada aquest dilluns en la seu de la Conselleria.

L’1 de setembre, ha explicat Barceló, “és el punt de partida per a qualsevol mena de celebració popular o tradicional, encara que la data exacta l’ha de decidir cada col·lectiu”.

En el cas de les Falles, motiu principal de la reunió d’aquest dilluns, la Conselleria s’ha mostrat a favor d’estudiar fins i tot la possibilitat d’actes com és el cas de l’ofrena de flors a la Verge dels Desemparats, un esdeveniment que, per a representants d’aquesta festa, es considera “pràcticament imprescindible”.

Des de la Conselleria s’ha mantingut setembre com a data més pròxima “perquè garanteix un marge de temps important i més possibilitats de controlar la pandèmia amb l’augment de la vacunació en els pròxims dos mesos”. Els pròxims mesos, ha assegurat Ana Barceló, “serviran per a augmentar la vacunació i arribar molt més protegits”.

Respecte a la mena d’actes que s’autoritzaran sempre que es complisquen les mesures que en aquest moment estiguen vigents, l’acotació bàsica que ha marcat Ana Barceló ha sigut “evitar les aglomeracions de tota mena, tant del personal de dins de la festa, com de la gent que acudeix als actes”.

Articles relacionats