SÁNCHEZ AFRONTA LA SEGONA VOTACIÓ ABOCAT A UN NOU FRACÀS

Tal com marca l’article 99 de la Constitució, si l’aspirant no aconseguix majoria absoluta en el seu primer intent, la votació haurà de repetir-se 48 hores. Però en este cas, ja no serà després d’un debat extens amb els grups, sinó que es farà després d’una sessió breu amb els temps taxats per a tots els intervinents.

En el seu primer intent d’arribar a la Moncloa, Sánchez es va quedar a 46 vots dels 176 en els quals està situada la majoria absoluta. Només va rebre el suport de 130 diputats: 89 del PSOE; un del diputat de Nova Canàries, Pedro Quevedo, en virtut de la seua coalició electoral amb els socialistes; i dels 40 de Ciutadans, gràcies a l’acord que tots dos partits van subscriure la setmana passada.

Només va haver-hi una abstenció, la d’Ana Oramas, de Coalició Canària, que durant el debat va deixar la porta a votar ‘sí’ en la segona ronda si el PSOE era capaç d’ampliar els seus suports.

DEU MINUTS PER Al CANDIDAT

A continuació pujaran a la tribuna els representants dels grups de major a menor, excepte el PSOE, que intervindrà en últim lloc. Així, arrancarà el president del Govern en funcions, Mariano Rajoy, i li seguiran el líder de Podem, Pablo Iglesias; el de Ciutadans, i els portaveus d’ERC, Joan Tardà; el de Democràcia i Llibertat, Francesc Homs, i el del PNB, Aitor Esteban.

Després dels debats, es procedirà a la votació per crida de totes les seue senyories que hauran d’emetre el seu vot de viva veu des del seu escons sent els membres del Govern en funcions i els la Mesa de la Cambra els últims a fer-ho. La votació no podrà tindre lloc abans de les 19.45 hores per a complir amb les 48 hores que marca la Carta Magna.

Si es complixen els pronòstics i Sánchez torna a fracassar, la Constitució establix que es podran tramitar successives propostes d’aspirants a president fins que transcórreguen dos mesos des de la primera votació, la d’este dimecres.

José Luis Planes nou Secretari Local de Més – Compromís per Xeraco