31.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

LA JUNTA D’ACCIONISTES DE L’EMPRESA PÚBLICA DE GANDIA APROVARÀ DILLUNS LA DISSOLUCIÓ

El coordinador general d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, Salvador Gregori, i Emili Morant, membre del Consell d’Administració de l’empresa pública IPG, han declarat en resposta a unes declaracions realitzades pel Partit Popular que “costa contenir-se després d’escoltar tantes coses incomprensibles, tergiversades i faltes de rigor per part de Víctor Soler i Lola Moncho”. El Coordinador General ha negat que es tracte d’una cacera al PP tal com han denunciat els populars. “Estem davant d’una sèrie de fets molt greus que per responsabilitat hem de denunciar. S’han detectat moltes coses que no ens han agradat gens i com a gestors dels diners dels gandians hem d’actuar”.

 

Respecte als comptes de l’empresa pública, Gregori ha demostrat que els comptes no s’han aprovat sinó que s’han formulat. Uns comptes que s’haurien d’haver finalitzat el juny de 2015. A partir d’ara, l’aprovació queda en mans de la Junta General d’Accionistes que se celebrarà dilluns que ve.

Sobre la impossibilitat de dissolució de la mercantil, el coordinador general ha afirmat que l’Ajuntament ja no pot aportar fons a IPG, ja que “no es compleix ni l’estabilitat pressupostària, ni el nivell d’endeutament ni període mitjà de pagament que marca la normativa. Són tres incompliments que ens porten a la liquidació si o sí. El PP, per llei, hauria d’haver liquidat però la van mantenir per gastar sense tidre control. Tots hem vist on anaven a parar els diners: capritxos, saraus i sous en plantilla a raó de 300.000 € mensuals”.

D’altra banda, Gregori va afirmar que “no hi ha cap motiu per no tancar IPG. Tenim un patrimoni net negatiu de 24.000.000 € que són causa automàtica per tancar l’empresa. Es va realitzar una auditoria de les propietats per saber on érem. Es van perdre 20 milions per la devaluació del mercat però també és cert que hi ha 18,5 milions d’euros directament atribuïbles a la gestió del PP”.

El conseller de l’empresa, Emili Morant, ha dit que “el problema és que IPG ja està morta, es va perllongar la vida de manera artificial per continuar funcionant perquè no interessava tancar-la, ja que permetia que es gastara sense el control de ningú. Anem a tancar IPG, si es mira l’hemeroteca, es pot comprovar que això ho prometia el PP la passada legislatura però mai ho va fer. L’única cosa que queda és que es liquide la societat i això pot portar una poc de temps però des de dilluns començarem a extingir-la de manera total”.

“Estem en l’obligació legal i política davant els ciutadans de denunciar el que haja passat en aquesta empresa. Ara parlen de manca de cordialitat i de trencar ponts. Jo crec que el que vol la gent és que el que la faça, la pague, siga del partit que siga. Ací s’ha acabat allò de tapar-se les vergonyes entre uns i altres sense prendre mesures davant les males accions” va finalitzar Morant.

Articles relacionats