13.4 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Ròtova va commemorar el #25N

 

 

Amb motiu del 25N Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les Dones des de l’Ajuntament de Ròtova s’han realitzat una sèrie d’activitats (amb la finalitat de conscienciar i treballar amb la població al voltant d’aquesta problemàtica).

Entre les activitats realitzades va destacar el taller “Posem nom al problema”. L’activitat, apta per a totes les persones, tractava de realitzar un mural per conscienciar la població, humanitzar i posar nom a les víctimes. Prevista per al 24 de novembre, l’Ajuntament la va allargar fins el 25N, traslladant-lo de l’edifici polivalent de l’Antiga Sindical al col·legi CRA Alfauir-Ròtova, perquè les xiquetes i els xiquets pugueren participar a l’eixida de les classes.

Finalment, l’activitat tornà a l’Antiga Sindical i va servir d’esdeveniment previ a la lectura del manifest “Declaració Institucional amb Motiu del Día Internacional de la Eliminació de la Violència Contra la Dona” de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP).

El 25 de novembre es va penjar la bandera violeta al balcó de l’Ajuntament i a les 19.00h tindre lloc la lectura del manifest de la FEMP, realitzada per Isabel Pérez, regidora de Polítiques Inclusives i d’Igualtat, acompanya per Jordi Puig, alcalde del municipi.

Per altra banda, també amb motiu del 25N, el 17 de desembre a les 18.00h tindrà lloc l’activitat “UVE, juga i aprèn sobre sexualitat”, amb la sexòloga Lara Avargues, una activitat pensada principalment per a persones des de 15 anys; es tractar d’un joc de cartes que té com a objectiu crear un ambient segur i de confiança, en l’exploració de la sexualitat, trencant mites, tabús i complexos.

Articles relacionats