21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

Ròtova tanca la “Setmana de la Por” amb un èxit de participació i organització

– Finalitza amb èxit la ‘Setmana de la por’ a Ròtova

Aquesta setmana Ròtova va finalitzar la programació d’activitats organitzades per l’Ajuntament, dins de la campanya d’‘’Espanta la por: per Tots Sants, monstres valencians’’.

Els dies 27 i 28 d’octubre, al matí, ens vam poder endinsar en el món de les espanta criatures junt amb els alumnes del col·legi CRA. Ròtova-Alfauir amb una gimcana pels carrers de Ròtova. Amb aquesta activitat, els alumnes van poder realitzar una primera presa de contacte amb els éssers fantàstics de la tradició valenciana.

El dia 31 de vesprada va començar la cercavila de les espanta criatures amb el ritme musical de la dolçaina i del tabal. Les Bruixes, les Fades, la Bubota, l’Home dels nassos, el Dimoni, la Bubota i la temible Quarantamaula, que no deixaven de repartir dolços entre les xiquetes i els xiquets que els acompanyaven, i es van dirigir junts al poble per realitzar el passacarrer.

Aquesta activitat ha estat a càrrec de la  companyia Disparatario i, juntament amb les activitats programades, han format part de la campanya ‘Espanta la por: per Tots Sants, monstres valencians’, amb la qual l’ETNO (Museu Valencià d’Etnologia) reivindica l’imaginari valencià de la por quan s’acosta la festivitat de Tots Sants.

Articles relacionats