23.5 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

Programació de Primavera del Teatre Serrano amb huit obres d’arts escèniques

• El segon trimestre començarà el 8 d’abril amb «El mètode Grönholm» d’Olympia Metropolitana i finalitzarà amb «Angoixa» d’Ambfiteatre de 19 de juny.

• El 29 d’abril «Acampada» de Pont Flotant, 14 de maig “Los Remedios” d’Exlímite; el 21 de maig «Amort» de Xirimiri Teatre; el 27 de maig «Encara hi ha algú al bosc» de Teatre de l’Aurora; el 4 de juny «Meohadim» de Jacob Gómez; el 10 de juny «Castelvines y Monteses» de Barco Pirata; i el 19 de juny: «Angoixa» d’Ambfiteatre

• El Cine Pot es continua projectant els dimarts. Les entrades ja es poden adquirir a la web instanticket.es o a la Casa de la Cultura.

El regidor de Cultura, Nahuel González, ha presentat aquest matí junt amb el director del Teatre Serrano i programador cultural, Joan Fuster, la programació cultural de primavera del Teatre. S’iniciarà el 8 d’abril amb l’obra «El mètode Grönholm» d’Olympia Metropolitana i finalitzarà amb «Angoixa» d’Ambfiteatre de 19 de juny. Les arts escèniques es combinaran amb la projecció audiovisual de CinePot.

Tal com ha indicat el regidor de Cultura, en una època postpandèmica, la societat està tornant a consumir cultura i, per tant, la programació del Serrano tracta de consolidar el teatre de qualitat a Gandia. «Realitzem el calendari cultural amb molta estima i amb molta diversitat per a intentar que tots els públics puguen gaudir d’ella a través d’arts escèniques de primer nivell», ha manifestat.

Les representacions començaran en abril i estaran protagonitzades per companyies valencianes. Així, el divendres 8, Olympia Metropolitana omplirà l’escenari amb «El mètode Grönholm», un versió recent del clàssic de Jordi Galceran. El divendres 29 serà el torn de Pont Flotant amb «L’Acampada». «Aquesta té un carisma espacial perquè és una obra sobre la diversitat funcional, física. Procurarem la participació de col·lectius afectats per aquestes circumstàncies. A més, està guardonada amb el Premi Arts Escèniques Valencianes 2020 de l’Institut Valencià de Cultura», ha explicat Fuster.

Una de les novetats d’aquesta temporada és l’aposta pel teatre amateur. Així doncs, cada dos mesos s’acollirà una obra d’aquestes companyies al teatre Serrano dins de la programació oficial. «Era una demanda històrica dels col·lectius teatrals de Gandia els quals, a banda de poder finançar-los i donar-los suport econòmic, podran actuar al Serrano, que era la seua màxima il·lusió», ha expressat González. D’aquesta manera, maig reunirà una d’aquestes representacions el 21 de maig amb «Amort» de Xirimiri Teatre.

La resta d’espectacles de maig vindran de la mà d’Exlímite el dia 14 amb «Los Remedios», el qual tracta el tema de l’amistat i la discriminació; i del Teatre de l’Aurora amb «Encara hi ha algú al bosc» el 27. «És una obra potent de gran format. Compta amb la presència de l’actriu intencional, Ariadna Gil. Va sobre la violència sobre les dones a la Guerra dels Balcans. La complementarem amb una exposició i un documental amb el mateix títol que es projectarà el dia 26 dins de Cine Pot al Serrano», ha detallat el programador cultural.

El mes de juny tancarà la programació d’arts escèniques de primavera amb «Meohadim» de Jacob Gómez el dissabte 4; «Castelvines y Monteses» de Barco Piratta el divendres 10, un musical que versiona la història de Romeu i Julieta; i «Angoixa» d’Ambfiteatre el diumenge 19.

Pel que fa a Cine Pot, continua amb les seues projeccions de cada dimarts. «Destaquem ‘Encara hi ha algú al bosc’. El 12 presentarem la pel·lícula ‘El niño Gato’ del gandienc Diego Lodeiros amb la intenció de continuar amb el projecte de continuar donant cabuda a creadors de la ciutat», ha assenyalat el director del Serrano.

Tot i que les obres presentades són programades des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura ha volgut aclarir que també estan presents al Serrano altres que organitzen col·lectius socials, entitats, bandes de música… «L’activitat al teatre pràcticament està viva tots els dies de primavera, però aquesta que presentem és la programació oficial que es fa des de l’Ajuntament», ha agregat. Les entrades per a tots els esdeveniments es poden adquirir al web instanticket.es o a la Casa de la Cultura.

Programació 2n trimestre del Teatre Serrano

– 8 d’Abril: «El mètode Grönholm» d’Olympia Metropolitana.
– 29 d’abril: «Acampada» de Pont Flotant
– 14 de maig: «Los Remedios» d’Exlímite
– 21 de maig: «Amort» de Xirimiri Teatre
– 27 de maig: «Encara hi ha algú al bosc» Cultura i Conflicte de Teatre de l’Aurora
– 4 de juny: «Meohadim» de Jacob Gómez
– 10 de juny: «Castelvines y Monteses» de Barco Pirata
-19 de juny: «Angoixa» d’Ambfiteatre

Articles relacionats