11.6 C
Gandia
Dimecres, 6 desembre, 2023

Preu històric de compra de la Navelina “4 euros per arrova”

Per primera vegada en la història la varietat de Navelina ha aconseguit els 4 euros per arrova. Els principals factors són l’important minvament en la producció a més de la grandíssima demanda d’aquesta taronja com a conseqüència de l’augment de consum derivat per la pandèmia de la Covid19.

Precisament la Navelina és la varietat amb més hectàrees cultivades a la comarca de La Safor. No obstant això la producció està venuda en un 70 per cent i les parcel·les que encara es troben sense haver sigut venudes els preus oferits radica entre els 3,60 als 4 euros fins i tot es parla, ja que algun comerç ha arribat als 4,20 euros per arrova.

En altres varietats també es troben amb importantíssimes alces com és la clemenvilla que ja està a 5 euros l’arrova. Mentre que les varietats primerenques com és el cas de MarisolOronulesArrufatina i altre estan des dels 5 euros per a dalt.

En els últims anys els fons d’inversió han entrat a formar part del capital dels grans magatzems pel seu alt índex de rendibilitat. Factor aquest que indica que l’agricultor encara pot traure profit si defensa el preu de la seua collita.

Articles relacionats