19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

Pressupostos Participatius de Gandia 2022, obert termini presentació propostes

  • Des de hui dijous dia 3 i fins al 20 de novembre qualsevol persona o col·lectiu pot presentar la seua proposta a través de la web www.participagandia.org

  • Del 5 al 11 de desembre es farà una votació de preselecció d’11 propostes entre totes les presentades.

  • Finalment, del 14 al 28 de desembre serà la votació final de 22 propostes (11 preseleccionades i 11 presentades per les juntes de districte dels diferents barris), de les quals 6 eixiran guanyadores.

  • S’hi mantindrà la discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d’aquests districtes.

  • El Consell de Participació Ciutadana manté la premissa de que a la fase final només podrà passar la proposta d’una AMPA de la ciutat.

  • Tenen un pressupost de 300.000 €, fins a un màxim de 50.000 per projecte. Les propostes han de fer referència a inversions i activitats públiques, no poden ingerir competències d’altres administracions, ni formar part de les previsions de l’Ajuntament.

El regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha presentat aquest matí les bases del procés dels Pressupostos Participatius de Gandia 2022.

Així, des de hui mateix, dia 3 i fins al 20 de novembre es podran enviar les propostes per a la present edició a través del web: www.participagandia.org. I del 5 al 11 de desembre, hi haurà una votació de preselecció d’11 propostes.

Les Juntes de districte, a través de tallers de barri, presentaran 11 propostes més (1 cadascuna), que s’articularan a través de les associacions veïnals.

Finalment, del 14 al 28 de desembre es votaran 22 projectes, de les quals 6 eixiran guanyadors. S’hi mantindrà la discriminació positiva per als barris de menys població o circumstàncies particulars que els situaven en desavantatge en altres processos anteriors, com ara Marxuquera, Santa Anna i Benipeixcar. Així, almenys 2 dels guanyadors hauran de ser d’aquests districtes.

El Consell de Participació Ciutadana ha decidit mantindre que a la fase final només podrà passar la proposta d’una AMPA de la ciutat.

“Gandia ja té consolidats aquests pressupostos participatius per a poder veure les millores proposades pel veïnat. Cadascuna d’elles és totalment diferent de l’altra”, ha assegurat González.

Per a participar s’ha de ser major de 16 anys i per a votar s’haurà d’identificar amb el seu nom i cognoms, amb la seua data de naixement i amb el seu DNI. El vot podrà ser telemàtic mitjançant la web de participació ciutadana, presencial mitjançant les urnes que s’habilitaran o mixte a través dels opinòmetres situats als diferents Centres Socials de la ciutat. També hi haurà tablets.

Cal recordar, que els Pressupostos Participatius de Gandia tenen un pressupost de 300.000 €, fins a un màxim de 50.000 per projecte. Les propostes han de fer referència a inversions i activitats públiques, no poden ingerir competències d’altres administracions, ni formar part de les previsions de l’Ajuntament.

Dels pressupostos es poden elegir propostes molt votades que no hagen sigut seleccionades sempre que el romanent de tresoreria ho permeta i s’amplie la xifra final repartida”, ha conclòs González.

Articles relacionats