20.2 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

L’estudiant de Gandia, Pablo Faus Faus, triomfa en la XXVI Olimpíada Iberoamericana de Química

– Pablo Faus Faus, va participar com integrant de l’equip olímpic de Química espanyol, i va obtindre la medalla de bronze, davant de 90 participants de 17 països llatinoamericans.

resultados olimpiadaiberoamericana

Els alumnes participants en la XXVI Olimpíada Iberoamericana de Química (OIAQ2022), han obtingut quatre meritòries medalles. Dues medalles de plata, aconseguides per Pau Moliner Senar (de l’IES Vicent Sos Baynat, de Castelló de la Plana) i Marcos Bautista Sánchez (del Col·legi Retamar de Pozuelo de Alarcón, de Madrid). I, dues medalles de bronze, obtingudes per Pablo Faus Faus (de l’IES María Enríquez, de Gandia)  i  Gonzalo Sastre Marcos (Col·legi Retamar de Pozuelo de Alarcón, de Madrid).

L’Olimpíada Iberoamericana de Química és un certamen supranacional d’enorme prestigi entre països germans, que se celebra anualment des de fa 26 anys. En ella competeixen aproximadament 90 alumnes de 17 països llatins.

La present edició s’ha celebrat del 22 al 29 d’octubre de 2022 en el seu format en línia, des de les Universitats: Universitat Nacional Autònoma de Mèxic, Universitat Autònoma de Chihuahua i Universitat de Sonora. La competició de 2022 ha hagut de celebrar-se de manera remota a causa de la falta de pressupostos a última hora al país organitzador.

Des de la RSEQ i, el Ministeri d’Educació i Formació Professional volem elogiar l’esforç dels nostres estudiants: Moltes felicitats a tots!

La formació específica per a l’esdeveniment va tindre lloc en el laboratori de Química Integrada de la Facultat de Química de la UCM, la responsable de la qual és la professora Silvia Ortega. A més, també van col·laborar en aquesta formació les tècniques de laboratori de la Facultat de Químiques, Olga Cilleros i Lourdes Nebot. Els exàmens en línia van ser realitzats en la Universitat Rei Joan Carles (URJC) i la Universitat Politècnica de València (UPV). També volem agrair a les tres Universitats la seua cessió d’espais per a poder realitzar amb èxit, la participació de l’equip olímpic espanyol de Química.

Articles relacionats