PODEMOS DEIXA EL REFERENDUM D’UN COSTAT I DEMANA AL PSOE QUE «MOGA FITXA»

 

En el seu lloc, se centren a exigir al PSOE que moga fitxa per a negociar la investidura del seu candidat, Pedro Sánchez. «La nostra proposta és la consulta vinculant, però no sabem quina és la proposta que té exactament el PSOE i com se substancia», ha explicat en declaracions als mitjans el diputat d’En Comú Podem i secretari quart de la Mesa del Congrés, Marcelo Expósito.

Des de la Secretaria Política de Podem, al capdavant de la qual està el número dos del partit, Íñigo Errejón, recentment nomenat portaveu parlamentari, també s’ha fet èmfasi este dimecres en el missatge que si «Pedro Sánchez vol ser investit, és ell qui ha de dir què projecte vol para Espanya, no parlar només de butaques com en el cas de la negociació de la Mesa del Congrés».

També ha posat de manifest este canvi en l’estratègia del partit la portaveu adjunta de Podem en el Congrés, Irene Montero, qui ha fixat com a prioritat la necessitat que el PSOE pose «data i hora» per a debatre sobre la proposta de ‘Llei 25 d’emergència social’ que va presentar la formació habitada per a fer front a les emergències socials i sobre la qual encara no ha rebut resposta dels socialistes.

Preguntada pel referèndum, Montero ha insistit que Podem seguix sent «ferm» en la seua defensa d’esta proposta ja que «més enllà de les negociacions, és una necessitat del país» solucionar la qüestió territorial. No obstant açò, ha tornat a posar sobre la taula que també són propostes fermes «acabar amb els desnonaments i amb els corts de llum».

Per la seua banda, la portaveu d’En Marea, Alexandra Fernández, ha traslladat fins i tot al rei Felip VI la disposició del seu grup de recolzar la investidura del secretari general del PSOE com a president del Govern si presenta un «projecte d’esquerres». Al seu juí, els socialistes haurien d’oferir per a este acord assumptes com un blindatge davant els «atacs» a l’Estat del Benestar o la lluita contra la corrupció.

Et Pot Interessar