8 C
Gandia
Diumenge, 5 febrer, 2023

Oltra: “L’economia sense la vida no és res “

– Oltra: “L’economia sense la vida no és res i per això hem de posar la mirada en les activitats realment essencials: criar, cuidar i curar”

– Destaca que l’aposta per una economia sostenible genera noves oportunitats, augmenta l’eficiència, promou la innovació i “millora la societat i la vida de les persones”

– La vicepresidenta ha inaugurat el fòrum en línia ‘Sostenibilitat, una oportunitat empresarial a explorar en la internacionalització’

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha afirmat que l’economia “sense vida no és res. Per això crec que una nova mirada és possible; una mirada que pose el focus sobre les activitats realment essencials per al sosteniment de la vida; criar, cuidar i curar“.

Per a Oltra, “la vida només serà possible en un planeta que atenga l’emergència climàtica i adopte les mesures ràpides, contundents i eficaces per a la nostra pròpia supervivència com a espècie“, per la qual cosa ha advocat per un nou concepte de negocis que integre en la seua estratègia la “sostenibilitat” i l'”impacte que l’activitat productiva i comercial genera en el seu entorn“.

En aquest sentit, ha assenyalat que les empreses “tenen la responsabilitat i l’oportunitat d’explorar com el seu model de negoci pot generar un impacte positiu per a la societat en la qual operen, superant les vies tradicionals creació de valor“.

“Poden i deuen integrar la responsabilitat social i ambiental en les seues pràctiques de negoci de manera que eviten contribuir a aprofundir en la pobresa i la desigualtat”, ha afirmat.

Oltra ha realitzat aquestes declaracions durant la inauguració de l’II fòrum del Congrés Go Global, dedicat a la sostenibilitat com una oportunitat empresarial en el procés d’internacionalització de les empreses, que s’ha celebrat via ‘online’ a causa de l’alerta sanitària per la COVID-19.

Oltra s’ha referit a la pandèmia sanitària i la consegüent crisi social i econòmica, la qual cosa “unit a l’emergència climàtica, ens està canviant la vida”.

En aquest sentit, ha insistit en la importància d'”adoptar una nova mirada, i ser conscients que l’aposta per una economia sostenible genera noves oportunitats, atrau i reté talent, comporta augments d’eficiència, promou la innovació i millora la reputació“; i amb tot això també “millora la societat i la vida de les persones”.

A més, la vicepresidenta ha explicat en la seua intervenció que la introducció de “la sostenibilitat en l’estratègia empresarial i en els processos d’innovació que comporta, actuen com un element clau en la competitivitat de les empreses i és un element clau en la internacionalització“.

D’ací la importància d'”alinear l’estratègia de negoci del sector empresarial amb les agendes de desenvolupament sostenible internacionals, enllaçant directament amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible de Nacions Unides“.

En aquest punt, ha recordat que el marc general de l’Agenda 2030 de Desenvolupament Sostenible al fet que l’han d’adaptar-se les empreses, “està centrada en “la lluita contra les desigualtats, contra la pobresa i per la sostenibilitat ambiental“.

Congrés Go Global

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha donat pas així al segon fòrum programat del Congrés Go Global, l’esdeveniment de referència en internacionalització en la Comunitat Valenciana, que celebra enguany la seua cinquena edició en format virtual.

En aquest segon fòrum, dedicat a la Sostenibilitat, l’Agenda 2030 ha tingut un gran protagonisme. Entorn del paper de les empreses en les transformacions necessàries de l’Agenda 2030 han dialogat Alberto Cerdán, director general de Cooperació institucional i Coordinació de Icex Exportació i Inversions; Cristina Sánchez, directora de la Xarxa Espanyola del Pacte Mundial; María Dolores Parra, directora general d’Internacionalització, i Isabel Castillo, responsable de Amfori a Espanya.

Les empreses assistents han tingut també l’oportunitat de conéixer exemples de bones pràctiques en la segona de les taules redones programades a càrrec d’empreses que han implementat models de negoci sostenibles com són Grup SoledadIdai Nature, Q’omer i Multiscan Technologies.

Finalment, i com a colofó del matí, la ponència ‘Agència 2030, reptes i oportunitats per a les empreses serà a càrrec de Lila Karbassi, directora de programes del Pacte Mundial de les Nacions Unides sobre qüestions ambientals, socials, de governança i financeres.

Paral·lelament les empreses inscrites poden participar en les sales virtuals amb la presència d’empreses importadores, conéixer les novetats d’Europa o de les entitats financeres, així com conéixer l’opinió de persones expertes en la matèria en aquest Congrés organitzat per la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Ivace Internacional, les cambres de Comerç i ICEX España Exportació i Inversions.

Articles relacionats