12 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

‘No estàs sola’ campanya destinada a la prevenció i lluita contra la violència de gènere 

· Les dones que ho necessiten, podran acudir als supermercats (Carrefour, Economy Cash, Vidal i Family Cash) i dirigir-se a les o els responsables del mateix i sol·licitar ajuda. Immediatament, es procedirà a activar el protocol que s’ha elaborat per a aquesta finalitat.

supermercats campanyaDes de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives juntament amb l’Àrea de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació de l’Ajuntament de Gandia i, en col·laboració amb els supermercats de la ciutat, s’ha creat la campanya destinada a la prevenció i lluita contra la violència masclista “No estàs Sola”, amb l’objectiu de fer saber a les dones que no estan soles davant aquest tipus de violència.

Aquesta iniciativa naix amb l’objectiu d’ajudar a les dones víctimes de violència masclista, dins de la situació d’Estat d’Alarma i de confinament originat per la COVID-19 en la qual estem immersos. Durant aquest període, elles, les seues filles i fills, així com altres persones en situació de dependència a càrrec seu, es veuen obligades a conviure durant una major quantitat de temps al costat del maltractador, en un clima caracteritzat per una especial tensió. A propòsit d’això, cal sumar que en general, a aquestes dones únicament se’ls permet eixir al carrer per a poder fer la compra. Per aquesta raó, els supermercats són un punt clau, ja que una vegada els siga comunicada la situació de risc o perill per part de la víctima, poden donar l’alerta i activar els protocols, que és la finalitat de la campanya.

Juana Navarro, regidora delegada de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives ha declarat que “L’Estat de confinament que estem vivint provoca que la situació de perill siga molt alt per a aquelles dones que conviuen en una persona violenta, obligades a viure amb un maltractador totes les hores del dia, en un clima caracteritzat per una especial tensió i control. Per aquesta raó creem aquesta campanya, per al suport a les dones víctimes de violència de gènere“.

Els supermercats adherits a aquesta iniciativa són: Carrefour, Economy Cash, Vidal i Family Cash. Tots ells han rebut per part de l’Àrea un Cartell informatiu de la campanya, que han col·locat a la porta principal dels seus establiments, així com una Guia dels principals telèfons i recursos amb els quals es compta per a posar en marxa el protocol d’atenció i intervenció immediata a les víctimes.

Les dones que ho necessiten, podran acudir als supermercats abans esmentats i dirigir-se a les o els responsables del mateix i sol·licitar ajuda. Immediatament, es procedirà a activar el protocol que s’ha elaborat per a aquesta finalitat.

Finalment, volem destacar des de l’Àrea d’Igualtat, Diversitat i Polítiques Inclusives, la importància la campanya “No Estàs Sola”. Una campanya dissenyada i creada per a prestar ajuda i col·laboració a les dones víctimes de violència masclista, especialment durant uns moments tan difícils i complexos com els que estem vivint.

Articles relacionats