16.2 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Més Gandia crearà l’Oficina Municipal d’Atenció i Orientació LGTBI+´

– La intenció de Més Gandia és que el departament tinga entitat pròpia amb un espai que coordinarà i promourà totes les polítiques, oferirà assessorament i acompanyament, amb especial atenció als sectors més vulnerables, com ara els joves, les persones trans i les víctimes de la LGTB-fòbia.

– Una altra de les propostes és la signatura de protocols d’actuació amb locals d’oci de Gandia contra la LGTB-fòbia.

– La candidatura unitària de les esquerres de Gandia, Més Gandia, reclamarà una unitat específica pel diagnòstic i tractament de les ETS a l’hospital de Gandia, accessible i confidencial.

– D’altra banda, Compromís sol·licita un pacte valencià contra la LGTB-fòbia i reforçar tots els serveis i municipalitzar-los. Així com ampliar la cobertura sanitària a vacunes com la del virus del papil·loma humà, que afecta sobretot a homes, dels 27 als 45 anys.

La vicealcaldessa i candidata de Més Gandia a l’Alcaldia de Gandia, Alícia Izquierdo, acompanyada del candidat de Compromís a les Corts, Cesc Roig i del núm. 6 de la candidatura unitària d’esquerres, Rafa Ferrer, ha presentat aquest matí algunes de les principals propostes de la coalició en matèria de diversitat LGTBI+´. Un programa, que recull també reivindicacions de col·lectius LGTBI+´ de la ciutat.

Oficina Municipal d’Atenció i Orientació LGTBI +´

La principal proposta és la creació d’un departament específic de Diversitat, amb entitat pròpia i desvinculat d’Igualtat, que inclourà l’Oficina Municipal d’Atenció i Orientació LGTBI+´. Així, més en enllà dels delictes d’odi, «l’oficina coordinarà i promourà totes les polítiques, amb caràcter transversal, dirigides a la formació, sensibilització i difusió de les realitats afectivosexuals i de gènere. L’oficina oferirà assessorament i acompanyament, amb especial atenció a les persones trans i a les víctimes de la LGTB-fòbia», ha explicat Izquierdo.

Una altra de les propostes és la signatura de protocols d’actuació amb locals d’oci contra la LGTB-fòbia. «Crearem un segell d’espais lliures de violència per als locals que el signen i realitzarem meses de seguiment i actualització dels protocols».

Pacte valencià contra la LGTB-fòbia

Per la seua banda, Roig ha reclamat a un pacte valencià contra la LGTB-fòbia. «Estem en el mes que reivindica la lluita contra la LGTB-fòbia i volem convidar la societat valenciana a la firma d’un pacte en aquest sentit. Hem avançat en drets; hem aprovat a les Corts les lleis trans i LGTBI valencianes; s’ha aprovat la llei trans estatal… Però necessitem reforçar tots els serveis i desplegar-ho. Cal municipalitzar els serveis i les propostes de Compromís van en aquest sentit: ampliar ajudes; obrir oficines Orienta; formació dels policies locals; ampliar la cobertura sanitària a vacunes com la del virus del papil·loma humà, que afecta sobretot a homes i que ampliarem a persones dels 27 als 45 anys. Per tant, tenim un compromís clar, tot i que hi ha qui vol enfangar i tirar odi contra el col·lectiu LGTBI+´. Nosaltres, en canvi, el que volem és reafirmar el nostre compromís amb els drets del col·lectiu».

Finalment, Ferrer ha recordat que al programa s’hi poden consultar un gran nombre de propostes sobre diversitat LGTBI+´, com ara, «reclamar una unitat específica pel diagnòstic i tractament de les ETS a l’hospital de Gandia, accessible i confidencial. També volem garantir l’atenció sanitària en matèria de prevenció de les ETS per a les persones migrants, i farem campanyes de conscienciació per evitar les ETS en la població LGTBI+ de Gandia, especialment del VIH – Sida». Proposta que Més Gandia ha recollit del Col·lectiu de Lesbianes, Gais, Transsexuals i Bisexuals de la Safor (CLGS).

Articles relacionats