13.5 C
Gandia
Dimarts, 6 desembre, 2022

Martínez Dalmau: “La compra de 13 habitatges a la Font d’En Carrós demostra que el tanteig és una eina eficaç per a ampliar el parc públic”

 

– El vicepresident segon i conseller d’Habitatge visita els immobles al costat de l’alcalde de la localitat

– Amb aquesta adquisició s’ajuda a donar resposta residencial a la Safor, una de les comarques amb majors necessitats en matèria d’habitatge

El vicepresident segon i conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Rubén Martínez Dalmau, ha assegurat que els 13 habitatges que la Conselleria ha adquirit a la Font d’En Carrós “demostren que el dret de tanteig és una eina molt eficaç per a ampliar el parc públic d’habitatge, a uns preus raonables i amb bastant rapidesa”.

Martínez Dalmau ha fet aquestes declaracions durant la seua visita a la Font d’En Carrós, on ha mantingut una reunió amb l’alcalde de la població, Pablo Puig, i el regidor d’Urbanisme, Emilio Marcet. En ella ha estat acompanyat per la directora general d’Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga, i el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (*EVha), Alberto Aznar.

Allí ha mostrat la seua satisfacció perquè aquesta adquisició “solucionarà els problemes residencials de famílies en situació de vulnerabilitat i que, sense l’ajuda de la Generalitat, no podrien accedir a un habitatge digne”.

Per al vicepresident, aquest és un dia important perquè es dona resposta a l’emergència residencial a la Safor, “una comarca amb unes necessitats que estan per damunt de la mitjana” de la resta de la Comunitat, d’ací el particular interés de la Conselleria per buscar habitatges en ella.

El 28 de desembre de 2020, la Conselleria comprava al Banc Sabadell aquests 13 immobles, la qual cosa ha suposat una inversió total d’1.702.939 euros. Aquesta actuació s’emmarca en l’ampliació del parc públic d’habitatge a la Font d’En *Carrós, mitjançant l’exercici dels drets d’adquisició preferent, tanteig i retracte, per part de la Generalitat gràcies al Decret llei 6/ 2020, de 5 de juny, del Consell.

Atés que aquest municipi té uns 4.000 habitants, “podem dir que proporcionalment al nombre d’habitants, és la compra més important que fins ara s’ha fet” a través del tanteig, ha remarcat.

Així mateix, també ha destacat que aquest decret llei ha permés que entitats com a ajuntaments i mancomunitats puguen exercir aquest dret i convertir-se en un mecanisme essencial per a ampliar el parc públic. Ja són diversos ajuntaments de la Comunitat els que han signat un conveni amb la Generalitat per a poder aplicar el dret de compra preferent.

Habitatges protegits

Tots els habitatges adquirits mitjançant el tanteig i retracte es qualifiquen d’habitatges protegits de caràcter permanent, quedant incorporades al règim de protecció pública, i s’oferiran com més prompte millor a les famílies en lloguer social.

A partir d’aquesta setmana, els habitatges s’adscriuran a l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), organisme dependent de la Conselleria d’Habitatge que s’encarregarà de la seua gestió. Una vegada inspeccionades per a comprovar el seu estat, es determinarà les reparacions que requerisquen i començarà el procés d’adjudicació, en col·laboració dels serveis socials de la Font d’En Carrós.

Finalment, ha ressaltat la inversió que des de la Conselleria s’està realitzant a la Safor, on “s’estan mobilitzant uns set milions d’euros, distribuïts en projectes de regeneració, com a Oliva o Gandia, actuacions urbanes com per exemple Beniflà… També hem comprat habitatge en Benirredrà i Miramar… uns fets que demostren que realment estem apostant fort per aquesta comarca”.

Posteriorment ha visitat l’ajuntament del Real de Gandia on s’ha reunit amb l’alcalde, Gustavo Mascarell, per a abordar els diferents projectes que la Conselleria duu a terme en el municipi en matèria d’habitatge i d’arquitectura bioclimàtica.

Articles relacionats