19.3 C
Gandia
Dimecres, 27 setembre, 2023

L’Orquestra Simfònica “Victoria Fernández” celebra el seu concert de debut aquest divendres a la Col·legiata

El projecte iniciat amb el Campus Musical Vicky Foods continua creixent. Per tal de donar continuïtat a aquesta iniciativa formativa posada en marxa el 2021, s’ha constituït l’Orquestra Simfònica “Victoria Fernández”. Es tracta d’un projecte únic, on la ferma aposta per la música de qualitat, amb una pedrera de més de 60 músics professionals a l’escenari, s’uneix al suport pel talent musical dels joves valencians de les comarques centrals. El primer dels concerts està previst per a aquest divendres 23 de desembre a partir de les 20.30 hores a la Insigne Col·legiata de Santa Maria sota la direcció de Vicent Mengual i Caudeli.

Pel que fa a l’estructura de l’orquestra, estarà formada pel professorat del Campus Musical “Vicky Foods“, aspecte que permet la professionalització de la mateixa i, alhora, desenvolupar les beques formatives que es concedeixen actualment. Unes beques on se seleccionen de forma consensuada al voltant de huit alumnes líders del Campus Musical “Vicky Foods” i s’hi beca amb l’experiència de formar part d’una orquestra professional, amb els processos, actituds, aptituds i educació, tan musical com a professional, necessaris per a formar part duna orquestra professional. Els alumnes tenen coberta la matrícula al Campus Musical de l’any següent al de la seua selecció com a músics becats de l’orquestra gràcies a la Fundació Vicky Foods.

El fet que l’orquestra estiga presidida pel nom de la Filla Adoptiva a títol pòstum de Gandia, Victoria Fernández Prieto, posa de manifest la important herència cultural i social d’aquesta dona que ha impulsat sempre a Gandia i comarca. Una manera més de perpetuar el llegat social, cultural, humà i personal d’una de les figures empresarials valencianes femenines més potents del segle XX.

cartell

Cal destacar que aquesta orquestra suposa una oportunitat laboral per part de la gent que acaba de finalitzar els estudis musicals de llicenciatura.

Articles relacionats