21.6 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia es va omplir de la màgia de Nadal aquest cap de setmana

 

La música va ser la principal protagonista dels esdeveniments que es van celebrar. Des de la tornada de Gisela amb l’espectacle «La veu de Disney» o el tradicional «Cant de la Sibil·la» fins al Mercat Nadalenc a Marxuquera. S’aproximen els actes més populars en aquestes dates, la Nit i el Dia de Nadal o Reis Mags d’Orient, i la ciutat compta amb una ampla i variada programació per amenitzar l’espera a alguns dels dies més esperats de l’any.

Els més menuts van poder gaudir de nou de la veu de Gisela amb les cançons de Disney en el seu Concert Kids. L’artista va tornar a aconseguir un èxit d’assistència en omplir les cadires que es van col·locar perquè els xiquets i xiquetes pogueren cantar les conegudes cançons infantils a les 17.30 h a la plaça del Prado. Hores més tard, a les 21.00 h, la Insigne Col·legiata Santa Maria de Gandia va acollir el Cant de la Sibil·la de Gandia, considerat un Bé Immaterial de Rellevància Local. Aquest cant profètic antigament s’escenificava la nit de Nadal, a mitjanit, i és un dels pocs exemples de folklore religiós medieval, del qual queden escasses mostres en el nostre entorn cultural.

La música va arribar també fins a Marxuquera, on es va portar a terme una actuació musical i activitats per a xiquetes i xiquets durant el Mercat Nadalenc. El grup «Sin comentarios» va amenitzar el matí d’ahir a la plaça de l’Ermita a partir de les 12.00 h, on també es van oferir productes naturals, ecològics i nadalencs al mercat i un taller per a tota la família. Des del passat divendres 16 de desembre, Marxuquera va iniciar la programació de Nadal amb el dinar de l’Associació de Dones de Marxuquera al Centre Social.

Articles relacionats