21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

Liduvina Gil : “Les passejades saludables no suposen cap despesa econòmica per a l’Ajuntament, perquè estan subvencionats”

  • El Govern local assegura que el PP critica la Participació Ciutadana perquè “li té por”
  • Liduvina Gil recorda que els contractes menors vinculats a la iniciativa de passejades saludables, per la qual Gandia ha rebut un reconeixement estatal, no suposen cap despesa econòmica per a l’Ajuntament, perquè estan subvencionats a nivell autonòmic i estatal per convocatòries que sorgeixen cada any amb la finalitat de desenvolupar projectes que milloren la salut de les persones”.

  • Nahuel González ha assegurat que el Partit Popular no té cap credibilitat ni legitimitat per a parlar de Participació Ciutadana, perquè quan ells governaven no en van fer res. “Des de la regidoria de Polítiques amb la Ciutadania estem duent endavant amb èxit els Pressupostos Participatius o el diagnòstic dels barris, on hem treballat al costat dels moviments socials i col·lectius veïnals de la ciutat per tal de millorar el model participatiu de Gandia. Creiem en la transparència, per això convoquem moltes més comissions informatives que en la legislatura del PP”.

Els regidors de Salut i Polítques Saludables i Polítiques amb la Ciutadania, Liduvina Gil i Nahuel González, respectivament, han respost a les crítiques realitzades pel PP pel que fa a diferents programes de participació ciutadana posats en marxa per l’Ajuntament.

Així, en primer lloc, Gil ha recordat que les passejades saludables als barris de Beniopa, Corea i Raval són “una proposta dels espais veïnals de salut que s’originaren a Gandia al caliu del procés de desplegament del Pla de Salut de la Comunitat Valenciana i de l’Estratègia de Promoció i Salut i Prevenció en el Sistema Nacional de Salut a escala estatal”, una iniciativa que tracta d’analitzar l’entorn urbà construït de la nostra ciutat, un dels factors que determina la nostra salut, des de l’experiència quotidiana i des d’una perspectiva igualitària i transversal, és a dir feminista, “amb l’objectiu d’identificar problemàtiques o dificultats que impedeixen que les persones puguen fer ús o gaudir de la ciutat en igualtat de condicions i millorar, així, eixos espais de salut”.

Respecte dels contractes vinculats a aquesta iniciativa per la qual Gandia ha rebut un reconeixement estatal, “no suposa cap despesa econòmica per a l’Ajuntament perquè estan subvencionats a nivell autonòmic i estatal per convocatòries que sorgeixen cada any amb la finalitat de desenvolupar projectes que milloren la salut de les persones i a les que Gandia es presenta cada any”, ha aclarit la responsable de Salut i Polítiques Saludables, qui ha lamentat que la crítica del PP a aquests programes demostra “por a la participació i a escoltar als veïnat” i una contradicció donat el fet que “altres formacions polítiques, sobretot de l’agrupació popular, participen cada any a tots els municipis amb la intenció d’optar cada any a aquestes ajudes”.

D’igual manera, el regidor de Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, ha assegurat que el Partit Popular no té cap credibilitat per a parlar de Participació Ciutadana, “perquè quan ells governaven ni feien pressupostos participatius o gastaven diners en enquestes o processos participatius que no existien realment, com en el cas del de l’Auir. I, per tant, no tenen cap legitimitat per a fer eixes crítiques absurdes a una ciutat participativa com Gandia”. En aquest sentit, González ha recordat el govern local està incorporant models d’empoderament de la ciutadania; a l’Urbanisme, a través de la regidoria impulsada pel vicealcalde, Josep Alandete; el departament de Salut i Polítiques Saludables, on Liduvina Gil està impulsant processos com la xarxa salut i altres, exemples de treball.

Des de la regidoria de Polítiques amb la Ciutadania estem duent endavant amb èxit els Pressupostos Participatius o el diagnòstic dels barris, on hem treballat al costat dels moviments socials i col·lectius veïnals de la ciutat per tal de millorar el model participatiu de Gandia. Creiem en la transparència, per això convoquem moltes més comissions informatives que en la legislatura del PP i on tenen totes les respostes que sol·liciten”, ha conclòs.

Articles relacionats