16.7 C
Gandia
Dijous, 23 maig, 2024

Gandia programa l’espectacle musical “Pixels Offline” per celebrar la distinció com a “Ciutat Amiga de la Infància”

– Gandia serà reconeguda per UNICEF com a Ciutat Amiga de la Infància el pròxim dimecres

– L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, estarà present en l’acte de Lliurament de la IX Convocatòria de Reconeixement que enguany i donada la situació sanitària, es realitzarà de forma telemàtica.

– L’acte es pot seguir per streaming a www.ciudadesamigas.org

– L’Àrea d’Infància de Gandia ha organitzat l’espectacle musical “Pixels Offline“, adreçat a tota la ciutadania per celebrar-ho. Tindrà lloc a les 20.30 hores al Moll dels Borja de la platja de Gandia.

Gandia se sumarà dimecres que ve al grup de municipis reconeguts com “Ciutat Amiga de la Infància”. Una distinció que atorga UNICEF Espanya, juntament amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies i l’Institut Universitari de “Necessitats i Drets de la Infància i l’adolescència” de la Universitat Autònoma de Madrid (IUNDIA).

L’acte, que enguany es realitzarà via telemàtica (www.ciudadesamigas.org) donada la situació sanitària, tindrà lloc el dimecres 14 de juliol a partir de les 12:00 hores, i en el mateix, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, en representació de Gandia recollirà el distintiu.

Sobre el reconeixement, la regidora delegada d’Infància, Liduvina Gil, ha afirmat que “el segell és important per a la infància i adolescència, i per a la ciutat de Gandia, ja que assegura el benestar d’aquest col·lectiu baix el paraigua d’un prestigiós organisme com és UNICEF. Així mateix, significa un reconeixement a la tasca realitzada durant molts anys, per l’Ajuntament de Gandia en pro de la Infància i l’Adolescència”. “Després de mesos intensos de treball, finalment, hem pogut aconseguir el repte que teníem marcat des de l’àrea d’Infància. Hem aconseguit estar a l’altura dels requisits pel que fa al benestar dels xiquets i xiquetes”.

D’aquesta manera i al llarg d’aquests pròxims 4 anys, aniran realitzant-més activitats per aconseguir les metes que implica aquest reconeixement, vigent fins al 2025, així com el compliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que estableix l’agenda 2030 i que estan recollits també en conveni amb UNICEF.

Aquest reconeixement no és un fet alié, ja que Gandia té una extensa trajectòria pel que fa a la promoció de la participació infantil i la difusió dels Drets dels xiquets i xiquetes. La infància de Gandia, des de fa anys, està representada en nombroses xarxes i organismes internacionals que vetlen pel benestar de la infància i s’ha impulsat la participació infantil des de 2018 amb la creació i dinamització de Consell de la Infància.

Pel que fa a la celebració del reconeixement el dimecres 14 de juliol, s’han plantejat diverses actuacions que marquen l’inici d’un conjunt d’activitats que es desenvoluparan fins al 2025:

Engalanament amb banderoles a la zona de la platja de Gandia, aprofitant la temporada turística. S’instal·laran a l’avinguda de la Pau i a la façana marítima de la platja Nord. Aquesta acció de comunicació s’estendrà fins a finals de temporada d’estiu, però després es traslladarà als carrers principals de Gandia coincidint amb l’inici de curs escolar.

El dimecres 14 de juliol a la vesprada, l’Àrea d’infància de Gandia ha organitzat l’espectacle musical “PIXELS Offline” de la companyia de ‘La Banda del Drac’ que tindrà lloc a les 20.30 hores al Moll dels Borja de Gandia. Es tracta d’una gran festa musical plena de cançons i jocs per a xiquets i xiquetes amb música original a partir del rock, pop i techno i que compta amb la participació activa del públic.

Articles relacionats