14 C
Gandia
Dilluns, 5 desembre, 2022

L’Hospital de Gandia reforma l’UCI per generar espais independents de pacients COVID i no COVID

– Portes automatitzades i sistema de pressió negativa per a separar pacients COVID i no COVID en l’UCI de l’Hospital de Gandia

– Aquestes actuacions permeten generar espais independents per a la convivència de pacients COVID i no COVID amb totes les garanties de seguretat.

– Les obres s’han realitzat sense afectar el normal funcionament de la Unitat de Vigilància intensiva.

– S’ha habilitat una resclosa, dotada de llavamans i lavacuñas, on el personal sanitari podrà col·locar-se els EPIS i accedir als boxs.

El Departament de Salut de Gandia ha dut a terme una sèrie d’actuacions en la Unitat de Vigilància intensiva (UCI) per a poder atendre pacients COVID i NO COVID en un mateix espai amb totes les garanties de seguretat.

Per a això, s’ha realitzat una redistribució dels 13 boxs amb què compta l’UCI i s’han tancat 5 d’ells, amb portes automàtiques, que permeten generar espais independents per a la convivència de pacients COVID i NO COVID, en cas de ser necessari.

A més, s’ha instal·lat en aquests espais un sistema de climatització de pressió negativa. Es tracta d’un mètode de contenció de contaminants, ja que la pressió d’aire de dins del quart és inferior a la pressió d’aire de fora del quart. Això significa que quan s’obri la porta, a l’haver menys pressió, l’aire potencialment contaminat i altres partícules perilloses no fluiran cap a les àrees no contaminades.

Amb l’objectiu de vetlar per la seguretat del personal sanitari i dels pacients, s’ha habilitat una resclosa, on el personal pot equipar-se amb els EPIS i accedir a la zona tancada. La resclosa compta també amb lavacunys i llavamans.

Les obres es van iniciar a la fi del mes de juliol i s’han realitzat amb total independència i sense afectar el normal funcionament de la Unitat de Vigilància intensiva. Durant aquestes setmanes, els pacients ingressats en aquesta àrea s’han traslladat a la Unitat de Cirurgia Major Ambulatòria (CMA).

Pressió negativa

D’altra banda, també s’han dotat de sistemes de ventilació de pressió negativa altres serveis de l’hospital. A la sala d’autòpsies s’ha instal·lat un sistema de ventilació per a obtindre pressiónegativa en aquest espai, no sols pel virus sinó per la mena de productes que es manipulen i per a major seguretat dels professionals que exerceixen la seua labor en aquesta zona. En l’àrea de broncoscòpies també s’ha disposat aquest sistema de ventilació, en les 3 sales, per a evitar contaminar altres locals.

 

Articles relacionats