12.6 C
Gandia
Dijous, 1 desembre, 2022

Gandia coordina amb la comunitat educativa l’inici del curs

– L’Ajuntament i la comunitat educativa dels centres de Gandia treballen colze a colze en la creació d’espais educatius segurs

– Per garantir l’inici del curs amb la màxima normalitat possible s’ha decidit prorrogar dos mesos més el contracte als 20 Informadors de serveis de l’Ajuntament

Aquest migdia han comparegut davant els mitjans de comunicació els regidors delegats de Polítiques Educatives, Govern Interior, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Carmen Fuster, José Manuel Prieto i Nacho Arnau, respectivament. Per tal d’informar de les mesures que s’aplicaran de forma coordinada amb els centres educatius per a l’inici de curs, a partir del pròxim 7 de setembre, dins el pla Espais educatius segurs.

Unes mesures que han estat treballes al llarg del matí en la reunió mantinguda pels responsables municipals (també la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil) amb les direccions i les AMPAs de tots el centres educatius de Gandia, a més de la coordinadora d’AMPAs de Gandia.

Així, unes de les mesures serà triplicar les entrades i eixides als centres, que en molts casos passaran d’una a tres i de dos a sis.

Als accessos dels centres hi haurà un dispositiu municipal per tal de controlar les mesures de seguretat, informar i formar: 17 agents de la Policia Local o voluntaris de Protecció Civil. També s’hi incorporen els Informadors municipals de serveis. I és que la prioritat del govern local passa per “garantir un inici del curs amb la màxima normalitat possible. Per aquesta raó, s’ha decidit prorrogar dos mesos més, fins al 24 de novembre, el contracte als 20 Informadors de serveis de l’Ajuntament. Continuaran als mercats dels barris, a la via pública, però se sumaran al dispositiu previst a les entrades i eixides de les escoles”, ha anunciat Prieto.

Precisament, el departament d’Educació llançarà una campanya informant de les mesures de seguretat als centres educatius, sota el lema “Garantia d’un curs segur”. Està basada en la corresponsabilitat de totes i tots amb cartells a les entrades i eixides dels centres. “Estem treballant colze a colze amb la comunitat educativa en l’inici d’aquest curs atípic. Serà complex, però amb corresponsabilitat, si seguim les recomanacions sanitàries, serà més fàcil i segur conviure amb la pandèmia”, ha explicat Fuster.

Finalment, el regidor de Mobilitat i Seguretat Ciutadana ha informat que també hi haurà carrers tallats al voltant de les entrades i eixides dels centres per tal de garantir la seguretat. “És l’ocasió per demanar que els xiquets i les xiquetes hi vagen a peu, en bicicleta o patinet i, preferiblement, acompanyats només d’una persona per unitat familiar”.

Articles relacionats