15.3 C
Gandia
Dissabte, 10 desembre, 2022

Nomdedéu: “Malgrat ser unes xifres negatives es tracta del mes d’agost amb un menor increment de l’atur des de l’any 2013”

– El director general de Labora reconeix que l’economia valenciana “continua experimentant dificultats vinculades a la situació extraordinària” però destaca que “les dades d’afiliació revelen un millor comportament en la Comunitat”

– Nomdedéu ha posat l’accent en la necessitat d’impulsar una reorganització del model productiu valencià, que passa també per impulsar mesures d’innovació organitzativa en les empreses

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha valorat les xifres d’atur registrat fetes públiques pel Ministeri de Treball i Economia i que revelen un increment el mes d’agost de 5.744 (+1,32%) persones en la Comunitat Valenciana.

Nomdedéu ha reconegut que l’economia valenciana “continua experimentant fortes dificultats vinculades a la situació extraordinària provocada per la crisi sanitària de la COVID-19“.

No obstant això, “malgrat ser unes xifres negatives“, el responsable d’Ocupació ha assenyalat que, en termes comparatius, es tracta del mes d’agost amb un menor increment de l’atur registrat des de l’any 2013.

Així mateix, les dades d’afiliació a la Seguretat Social revelen un millor comportament en la Comunitat que en la resta d’Espanya. D’aquesta manera, mentre que en l’àmbit nacional l’afiliació baixa en un 2,73%, en la Comunitat el descens és d’un 1,89%.

El director general de Labora ha posat l’accent en la necessitat d'”impulsar encara amb més força una reorganització del model productiu valencià, que passa també per impulsar mesures d’innovació organitzativa en les empreses per a guanyar resiliència i competitivitat“. En aquest sentit, s’ha referit a qüestions com el teletreball, la setmana laboral més curta o una flexibilitat horària que faça possible una economia més sostenible.

A més, ha recordat que, des de Labora, el servei públic d’ocupació valencià, “s’està fent un esforç molt important” per a ajudar a superar la crisi, per exemple amb el llançament d’un Pla Extraordinari d’Ocupació (dotat amb 30 milions d’euros) que permetrà els ajuntaments contractar a 3.300 persones per a reforçar la capacitat de resposta enfront de la crisi de la COVID-19.

Articles relacionats