26.3 C
Gandia
Dimarts, 3 octubre, 2023

L’ESPORTISTA DE L’ALQUERIA DE LA COMTESSA, GUSTAVO DÍAZ ARENAS, DISPUTARÀ EL MUNDIAL A COREA

Gustavo Díaz Arenas, esportista natural de l’Alqueria de la Comtessa i entrenador del Club Taekwondo La Safor Gandia, acudirà el mes d’abril al mundial de Corea del Sud que es duu a terme del 21 al 24 d’abril, amb la participació de 784 atletes de 62 països.

El passaport el va aconseguir al campionat d’Espanya disputat a La Nucia, amb els seus companys d’equip, Ramón López i Patricio Martínez, en representació de la Federació de Castilla-La Mancha. A més, Díaz Arena va ser bronze individual a Màsters 1 (de 40 a 50 anys).

Gustavo Díaz Arenas

Gustavo Díaz Arenas anirà al seu segon Mundial de taekwondo, en la modalitat de Poomsae en trio sincronitzat de la categoria trio 2 (a partir de 30 anys), després de ser el seté classificat al del Perú l’any 2016.

Si repassem el palmarés de Gustavo, ens trobem amb una persona apassionada de l’esport amb entrega, força i recerca persistent de l’excel·lència com a segell d’identitat. Podem destacar els seus títols: or a Turquia, plata a Sèrbia, bronze a Portugal i la participació en el Mundial del Perú el 2016.

Com vas començar al món de l’esport? Ens podries explicar de forma breu la teua trajectòria com a esportista?

De tota la vida he fet esport, quan jugava a futbol ací o als 8 anys ja vaig començar a fer halterofília. A partir dels 15 anys un dels meus germans va començar a fer taekwondo i va arrossegar a tots els germans, i a partir d’ací vaig començar en el món que ara m’ompli tant. Durant 31 anys he estat practicant aquesta activitat. Al principi era una mica un hobby, però s’ha convertit en una professió i la meua passió.

Vaig iniciar les classes de taekwondo a Gandia i a partir d’ací vaig començar a competir en la modalitat de combat. Va arribar un moment en 26 o 27 anys que em vaig cansar del combat, i vaig iniciar la competició en tècnica i des d’aleshores vaig iniciar la docència amb el Club Taekwondo l’Alqueria de la Comtessa i al pas dels anys vam anar a Gandia i es va nomenar Club Taekwondo de la Safor.

Com combines la teua feina amb els entrenaments?

Soc policia a Benissa i els horaris m’han permés poder combinar-ho bé. Treballe 7 dies i tinc altres 7 dies lliures, per tant em dona molt d’espai per a poder organitzar-ho tot. És qüestió de voluntat i organitzar-se. Per exemple, avui m’ha alçat a les 6 del matí per a fer un entrenament de 2 hores al pavelló de Gandia. I el cap de setmana des de principi d’any estem anant a Madrid a entrenar. Dedique moltes hores a tot.

Per a la gent que no ho coneixia, en què consisteix la modalitat per la qual et presentes al Mundial?

El Poomsae és una combinació-coreografia de 20-25 moviments, defenses i atacs amb punys i puntades de peu, executats en una línia de moviments contra diversos adversaris imaginaris. Mostra l’essència i l’art del taekwondo. Es valora molt la precisió, l’equilibri i el ritme. Ha d’haure molta harmonia. Hi ha una part de presentació i una altra de tècnica. Si partim de 10, 4 punts val la tècnica i 6 punts la presentació. La dificultat està a ser precís i contundent en els moviments.

Articles relacionats