Les pluges torrencials a la zona muntanyenca de la Safor provoquen fortes crescudes de rius i barrancs

Aspecte del barran de Beniopa.

Els 285 litres per metre quadrat que han caigut entre la nit de dimecres i la matinada d’este dijous a l’interior de la Safor estan generant problemes per la crescuda de rius i barrancs. L’Ajuntament de Gandia ha optat per suspendre les classes en tots els centres informatius, i els ajuntaments de Tavernes i Oliva ho han fet però de vesprada.

A Gandia, a més, des de les 14.00 hores i després de consultar les previsions d’aquesta vesprada, han quedat tancats a l’activitat tots els centres municipals dependents del consisitori: Poliesportiu Municipal, el Pavelló del Raval, camps de futbol de Roís de Corella i poliesportiu de Beniopa, la xarxa de biblioteques municipals i la Casa de la Marquesa.

En la línia de costa, no obstant, les precipitacions han estat considerablement inferiors, com els poc més de vint litres a les platges del sud.

Els 213 litres de Barx han provocat una forta crescuda del riu Vaca (imatge superior cedida per Miquel Ventura) que ha posat en alerta sobretot a Tavernes. D’eixe acumulat a Barx, vora 100 litres per metre s’han registrat en només una hora, al voltant de la mitjanit, el que dóna una idea de la intensitat de les pluges a la zona.

Pel que fa a les carreteres, a la Safor estan tallats el camí rural d’Oliva a la Font, el camí de Marxuquera a Palma,  el camí d’Oliva a Piles, el de Guardamar a Daimus, i el de les Marjaletes a Oliva, la CV686 en Real de Gandia i Palma Gandia, i la CV673 a Bellreguard.

Et Pot Interessar