17.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

Les platges de Bellreguard i Piles altra vegada afectades pel nou temporal ‘Filomena’

– El senador per Compromís, Carles Mulet pregunta al govern que solucions s’han donat des del passat 1 d’Octubre amb la visita a les poblacions afectades de la Directora General de la Costa i el Mar

Les platges del sud de la comarca de la Safor s’han vist afectades pel nou temporal “Filomena” amb pluges, fred i de nou amb efectes devastadors per al litoral sud i la platja de la Goleta de Tavernes.

L’onatge produït ha tornat a desbastar principalment a les platges de Bellreguard i Piles, i a la Goleta de Tavernes, on la mar ha tornat a arrossegar pràcticament la pràctica totalitat de la sorra. Recordant imàtgens de la passada Borrasca Glòria.

A Bellreguard les patrulles de neteja s’han afanyat a netejar el passeig marítim ple d’arena. L’aigua arribava fins al mur que separa el passeig. Sens dubte és el punt més feble de les platges del sud de la Safor, on el temporal de mar s’ha engolit novament aquesta platja. Els danys i la pèrdua d’arena cada vegada són més assidus per això l’Ajuntament continua reclamant a Costes que pose una solució a aquests problemes.

Tal és així que el senador Carlos Mulet de Compromís, davant la intervenció de l’Alcalde de Bellreguard, ja ha fet les corresponents preguntes al Govern per la manca de solucions definitives a aquest problema, ja endèmic al litoral sud de la Safor.

D. CARLES MULET GARCÍA, Senador designado por las Corts Valencianes, del GRUPO PARLAMENTARIO IZQUIERDA CONFEDERAL (ADELANTE ANDALUCIA, MÉS  PER MALLORCAMÁS MADRID, COMPROMİSGEROA BAI Y CATALUNYA EN COMÚ PODEM), al amparo de lo previsto en los articulos 160 y 169 del Reglamento de la Cámara, presenta la siguente pregunta  escrita:

Després del temporal Filomena, les platges dels municipis valencians de Bellreguard i Piles han tornat a desaparéixer Per això es pregunta:

– S’ha avançat alguna cosa en la regeneració de les platges després de la reunió que van mantindre els alcaldes de les platges afectades amb la Directora General de la Costa i el Mar, el passat 1 d’octubre?

Ha quantificat els danys d’aquest darrer temporal causat per la borrasca Filomena en aquestes platges?

Articles relacionats