21.9 C
Gandia
Dilluns, 15 abril, 2024

Gandia commemora el centenari del naixement de Josep Camarena

· Nahuel González: “Ha sigut un personatge molt important» que ha contribuït a la dinamització i sensibilització de la historia de La Safor”

El delegat responsable de Cultura, Nahuel González, acompanyat per la directora del CEIC Alfons el Vell, Rosa Mascarell, ha anunciat aquest matí l’acte l’homenatge que ha preparat el CEIC Alfons el Vell per commemorar, demà 13 de gener, el centenari del naixement del medievalista, historiador local i mestre, Josep Camarena.

Així, González ha destacat que Camarena, a més de ser un membre honorífic del CEIC, ha sigut «un personatge molt important» que ha contribuït a la dinamització i sensibilització de la historia de La Safor amb una gran «capacitat pedagògica a l’hora d’ensenyar-la». En aquest sentit, el regidor de Cultura ha emfatitzat que una de les beques d’investigació del CEIC portarà el nom de l’historiador i ha agraït desde l’Ajuntament de Gandia la tasca que està realitzant la nova executiva de l’organisme per la cultura, que, malgrat un any complicat, «serà protagonista de moltes iniciatives importants».

Per la seua part, Mascarell també ha tingut paraules d’admiració a la figura del historiador: «Ell va ser una de les primeres persones que va traure a col·lació a Alfons el Vell i un dels primers historiadors que realment es van preocupar per la historia de Gandia i de la comarca. Una estima pel territori que va comunicar al seu alumnat». En aquesta línia, la directora de l’Institut ha subratllat la tasca del CEIC per recuperar i visibilitzar l’ impremta de Josep Camarena, així com per impulsar la investigació local i donar suport tant a l’àmbit científic com històric.

Finalment, Gonzalez ha animat a totes les persones que han conegut a Camarena a compartir les seues experiències o anècdotes a través de les xarxes. Així, també ha afegit que des de l’entitat es contempla la possibilitat de realitzar una trobada cultural en la seua memòria quan la situació sanitària ho permeta.

La programació de les activitats per a la commemoració del centenari del historiador es pot consultar a través de http://alfonselvell.com/espai-camarena/

Articles relacionats