Les institucions condemnen «l’incomprensible» crim de Castelló

Minut de silenci al campus de Gandia de la UPV.

Administracions públiques, universitats i organitzacions de la Comunitat Valenciana han dedicat minuts de silenci per a condemnar l’«incomprensible» crim de les xiquetes de 3 i 6 anys, presumptament assassinades pel seu pare a Castelló, i cridar al compromís contra la violència masclista.

La Corporació municipal de Gandia ha guardat aquest migdia tres minuts de silenci davant l’Ajuntament. La vicealcaldessa de Gandia i regidora d’Igualtat, Lorena Milvaques, acompanyada dels portaveus municipals, ha mostrat una vegada més el rebuig i la condemna de la ciutat cap al terrorisme masclista i ha fet una crida a la societat i les administracions «perquè lluitem conjuntament contra aquesta xacra social intolerable».
Per la seua banda, l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ha participat també de la concentració silenciosa de condemna que ha tingut lloc aquest matí al Campus de Gandia de la UPV, on ha  assistit a l’apertura de les Jornades de Turisme Intel·ligent.

Els tres minuts de silenci davant el Palau de la Generalitat, a València, també han recordat les altres víctimes de violència masclista que van morir aquest passat dimarts a Granada i Bilbao.

La directora de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere, María Such, ha lamentat el «gran goteig» de violència masclista, «que no cessa», i ha posat el focus en què hi ha ocasions en les quals existeix una errada del sistema: «Quan una dona posa una denúncia, hem de ser capaós de donar una resposta».

Ha recordat que la mare de les menors de Castelló «va interposar una denúncia que, malgrat que no va prosperar, hauria d’haver-se adoptat mesures cautelars com un orde d’allunyament», també cap a les seues filles. Per a evitar que es repetisca, ha instat a «fer un plantejament sobre en quina situació deixem menors en mans d’agressors», perquè «també són víctimes de la violència de gènere».

Per part de l’Ajuntament de València, la regidora d’Igualtat, Isabel Lozano, ha reafirmat l’aposta de Compromís perquè la societat estiga al costat de les dones. «El pacte contra la violència està donant fruits i donarà més en el futur», ha afirmat, per a defendre que abans cal «fer efectiva la tasca de detecció, acompanyament i protecció a les dones». «El suport ciutadà pot ser una clau fonamental per a la seua eixida d’eixe túnel que és la violència masclista», ha reivindicat.

I de Podem, la diputada Cristina Cabedo ha llançat el missatge que «un home maltractador mai serà un bon pare». «Demanem que cale aquesta idea d’una forma ja profunda, perquè no pot ser que en la justícia es tinguen dubtes sobre si un maltractador pot tindre la pàtria potestat o el règim de visites als xiquets», ha emfatitzat.

 

Et Pot Interessar