14.1 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Les hospitalitzacions per coronavirus es desplomen un 94% en UCI i un 96,5% en planta

– Un total de 14 hospitals de la Comunitat Valenciana o estan lliures de coronavirus en les seues unitats de crítics o atenen una única persona

– En l’últim mes, la reducció d’ocupació en llits UCI ha sigut del 48% i en planta, del 55%

El nombre de persones hospitalitzades per coronavirus en les Unitats de Vigilància intensiva (UCI) de la Comunitat Valenciana s’ha desplomat un 94% enguany. La reducció ha sigut del 96,5% en les hospitalitzacions en planta. De fet, hui dia, la Comunitat Valenciana és l’autonomia amb menor percentatge d’hospitalització per COVID de tota Espanya (1,36%) i la segona en ocupació de llits UCI (4,11%), per darrere de la ciutat autònoma de Melilla, segons l’última actualització del Ministeri de Sanitat.

El mes de gener es tancava amb 670 persones en les UCI valencianes. Hui dia, els hospitals de la Comunitat Valenciana atenen 40 persones en les seues UCI (-94%).

De fet, un total de 14 hospitals de la xarxa valenciana tenen una o cap persona ingressada en estat crític per coronavirus, d’acord amb les últimes dades disponibles.

D’aquests centres, dos són de la província de Castelló (Hospital Comarcal de Vinaròs i Hospital General Universitari de Castelló); cinc estan a València (Hospital de Manises, Hospital General de Requena, Hospital Universitari Doctor Peset, Hospital Francesc de Borja i Hospital Lluís Alcanyís) i els set restants són de la província d’Alacant (Hospital de la Marina Baixa, Hospital General Universitari d’Elx, Hospital Universitari de Torrevella, Hospital Verge dels Lliris, Hospital General Universitari d’Elda, Hospital de Dénia i Hospital Universitari del Vinalopó).

Respecte a la situació en les plantes d’hospitalització, el 25 de gener hi havia 4.777 pacients i, en l’actualitat, 168. En concret, hi ha cinc centres que tenen una o cap persona amb COVID 19 en planta: Hospital General d’Ontinyent, Hospital Verge dels Lliris, Hospital Universitari del Vinalopó, Hospital General de Requena i Hospital Universitari de Torrevella.

Aquests nivells d’ocupació en planta, que encara sent esperançadors no han de fer baixar la guàrdia perquè la pandèmia continua activa, no es registraven des del mes d’agost passat.

En l’últim mes, la reducció d’ocupació en llits UCI ha sigut del 48% (de 77 persones amb coronavirus a 40) i del 55% en planta (de 374 a 168).

Articles relacionats