L’ASSOCIACIÓ PARKINSON GANDIA ORGANITZA UN CURS PER A FAMILIARS I CUIDADORS

El regidor de Responsabilitat Social, Nahuel González, acompanyat per la presidenta de l’Associació de Parkinson de Gandia-Safor, M Carmen Escrivà i la fisioterapeuta del col•lectiu, Rosana Pedro Frasquet, han presentat aquest matí el “Curs per a Familiars i Cuidadors de persones amb Parkinson” que s’hi desenvoluparà tots els dimecres de juny a la seu de l’associació (C/ Gregori Mayans, 19).
El curs abordarà de forma pràctica la simptomatologia i les dificultats que pateixen les persones amb Parkinson. La seua finalitat és donar suport i ferramentes per al dia a dia, tant per als pacients, com per als familiars o cuidadors al seu càrrec, amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida dels malalts. S’hi donaran eines sobre la forma de suportar les dificultats motores, psicològiques, de logopèdia i deglució amb els que cursa la malaltia. També s’hi tractaran els temes de prestació, disfunció i discapacitat.
Així, el dimecres, 1 de juny hi haurà una Iniciació al Parkinson i Ferramentes bàsiques de fisioteràpia, a càrrec de la Fisioterapeuta, Rosana Pedro Frasquet.

El 8 de juny serà el torn de la psicòloga Patricia Almiñana González, qui tractarà temes neudegeneratius (depressió, ansietat…) Ferramentes pràctiques per al dia a dia amb la malaltia.
El 22 de juny, la Treballadora Social, Cristina Miragall Riera, assessorarà sobre la forma de sol•licitar ajudes de dependència… També la logopeda, Laura Gutiérrez Aparisi, abordarà problemes en la parla, fonació, etc… I donarà pautes per ajudar-les en les dificultats que es presenten.
Finalment, el 29 de juny, s’ecoltarà els problemes de les cuidadores i els cuidadors dels malalts i se’ls oferirà un taller de mobilitat i ferramentes.
Les persones interessades han d’inscriure’s-hi a la seu de l’Asssociació Parkinson Gandia-Safor. El telèfon d’atenció és el 962 950 964 o l’Email: parkinsonsafor@gmail.com. Les places són limitades (25 persones).

Nahuel González ha destacat l’enorme tasca que realitza l’associació, “tot un exemple per a la comarca i el País Valencià” i ha fet una crida als malalts de Parkinson i els seus familiars i que no pertanyen al col•lectiu a que s’inscriguen al curs.

Et Pot Interessar