L’OFICINA ANTIFRAU DE LA UE INVESTIGA LES OBRES DE LA RAMBLA GALLINERA I DEL RIU SERPIS

L’Oficina Europea de Lluita contra el Frau (OLAF) investiga la destinació dels fons europeus que van servir per a cofinançar 15 dels contractes adjudicats per l’empresa pública Acuamed, entre els quals es troben projectes com la millora del drenatge de la presa avinguda Rambla Gallinera (oLIVA) i el condicionament del riu Serpis (Gandia).

Un equip d’aquest departament es va desplaçar dimecres passat a Madrid per a reunir-se amb el magistrat de l’Audiència Nacional Eloy Velasco, qui investiga aquests fets. La seua intenció és recaptar «més informació sobre les presumptes irregularitats comeses» per la societat estatal de gestió de l’aigua, dependent del Ministeri d’Agricultura, a fi d’ «iniciar la seua pròpia recerca».

 

Els projectes afectats van rebre injeccions procedents del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) o crèdits del Banc Europeu d’Inversions (BEI).

També investiguen la garantia dels regadius de la desaladora de Torrevella; les canonades de proveïment de Benicassim (Castelló); el nou col·lector oest de l’Albufera; el reforç del sistema de proveïment de la desaladora de Sagunt; conduccions en la desaladora d’Oropesa; les millores en la desaladora de Moncofar; l’obra de reutilització d’aigües residuals d’Albufera sud; l’obra de reutalización d’aigües residuals de Sueca i el tractament d’aigües residuals de Planta de Pinedo, entre altres.

Et Pot Interessar