EL DISTRICTE DE COREA CELEBRARÀ UN MERCAT SOLIDARI EL 4 DE JUNY

El President de la Junta de Districte del barri gandià de Corea, Jose Manuel Prieto, i el regidor delegat del Departament de Responsabilitat Social, Nahuel González, han presentat este divendres la celebració el próxim dissabte 4 de juny d’un nou Mercat Solidari que se durà a terme en esta ocasió en la plaça del Jardinet de Gandia des de les 10:30 del matí i fins aproximadament les 17 de la vesprada. En la roda de premsa han estat acompanyats pel President de l’Associació de Veïns de Corea, Alfonso Rufat, i el coordinador de Cáritas Interparroquial, Eduardo Mahiques. Com informava el president de la Junta de Districte, “tot el que recollim eixa jornada anirà en benefici de l’alberg i Centre d’Atenció Integral Sant Francesc de Borja de Cáritas Gandia que és veí de districte ja que està ubicat a Corea”.

 

El Mercadet Solidari compta amb la col•laboració de les associacions de Corea que participarán amb tallers, actuacions, menjars per endur i tendes amb objectes de tot tipus. “Farem entre tots un gran comboi, no gran en despesa però sí gran en esperit i en solidaritat”, així el definia Prieto. El President de la JD afegia que “hi haurà menjar per a vendre, objectes de tot tipus, tallers per als xiquets i xiquetes i actuacions que faran la jornada molt amena”. Amb esta inciativa es vol “ajudar a fer visible eixa realitat invisible com són les persones sense recursos de Gandia”.

És el primer Mecat Solidari que se celebra a Corea, però no és la primera experiència a Gandia ja que el propi Nahuel González ja va realitzar un primer Mercat Solidari al Districte de República Argentina-Plaça El•líptica que mostrava este matí la seua alegria per la celebració a Corea ja que l’experiència prèvia va ser positiva “es va fer una bona tasca de conscienciació i de participació de la ciutadania que es va involucrar”. Actuacions com aquesta, comentava González “tenen doble labor; la de recol•lectar recursos i la de conscienciar a la societat en la desigualtat o les persones sense llar”. El regidor agraïa la col•laboració ed les associacions de Corea que s’han involucrat en esta tasca.

El President de l’Associació de Veïns, Alfonso Rufat ha aprofitat per “convidar a tota la gent a que participe d’esta jornada solidària que estem organitzant per ajudar al CAI que està en el barri i que esperem que entre tots es puga traure endavant”.

El Coordinador de Cáritas Interparroquial, Eduardo Mahiques, ha volgut agrair la celebració d’aquest Mercat solidari apuntant que “recaptar fons, tot i que té la seua importància, no és el més important, sinó sensibilitzar a la població per què només amb la intervenció de l’administració no hi ha prou per a eixir de la situació que trobem cada dia”. Eduardo Mahiques animava a fer eixe pas de col•laboració i s’alegrava d’acollir està iniciativa en el barri on ell mateix viu i per a un projecte com és el del CAI que per a ell és dels més motivadors. Ha demanat també “que encara que nos siga sempre per a Cáritas, que una vegada iniciat aquest projecte, que no decaiguera i que es repetira més anys”.

Jose Manuel Prieto indicava per acabar que els veïns poden participar de manera altruista aportant material que ja no necessiten per a la seua venda el dia del mercadet “perque el que sobra de vegades en moltes habitatges és el que ens fa falta per a fer que aquest mercat solidari siga un èxit”. La recollida d’objectes per a la venda es realitzarà al Centre Social de Corea al llarg de tota la setmana i fins al divendres dia 3 de juny.

Et Pot Interessar