UNA ENQUESTA DÓNA GUANYADOR AL PP I VATICINA «SORPASSO» AL PSOE

La recollida de dades d’aquest estudi sociològic s’ha realitzat entre els dies 19 i 25 de maig mitjançant 3.800 entrevistes de les quals s’han considerat vàlides 2.500. La distribució de les mateixes ha sigut proporcional entre 129 municipis de 48 províncies, repartides per les 17 CCAA.

Les entrevistes van ser a telèfon fix en la seua majoria i amb una proporció del 36 per cent de telèfons mòbils. El marge d’error és de més +-2 per cent per al conjunt de la mostra.

Si la comparació es realitza amb l’enquesta realitzada per la mateixa Consultora Advise Strategic el passat mes d’abril, la pujada seria de 0,7 punts, ja que en aquell moment l’estudi va reflectir que un 29,1 per cent dels ciutadans votarien al partit de Mariano Rajoy. El seguiment d’aquestes dades donaria una tendència ascendent en el vot per al PP durant els dos últims mesos.

Segons aquestes dades, Units Podem quedaria com a segona força amb el 24,4 per cent dels vots, amb el que aconseguirien l’objectiu buscat per Pablo Iglesias i Alberto Garzón, que és el de sumar els vots que tots dos van aconseguir el passat 20 de desembre. Podem va aconseguir en els últims comicis un 20,7 per cent de l’electorat i Esquerra Unida, un 3,7.

El resultat d’Units Podem aconsegueix el temut ‘sorpasso’ per al PSOE, ja que el sondeig reflecteix que els socialistes aconseguirien un 20,4 per cent dels sufragis, la qual cosa suposa quatre punts menys que la coalició del partit morat.

El partit d’Albert Ribera, Ciutadans, també creix, però menys que en sondejos anteriors. En aquesta ocasió, aconseguiria el 14,7 per cent dels votants, vuit desenes més que la seua marca del 20D. Però aquestes dades són més baixes que en l’última enquesta de Advice Strategic, que els donava un 16 per cent fa un mes.

En la realització de l’enquesta s’han tingut en compte la intenció de vot directa, el record de vot d’anteriors eleccions, la ubicació ideològica, la simpatia cap als partits polítics i els líders, el coneixement dels líders, la valoració dels partits i els líders, la valoració de la situació política i econòmica actual, la de fa un any, la de dins d’un any i les principals preocupacions dels espanyols.

Et Pot Interessar