15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

L’Associació de Parkinson difon a Xeraco els avantatges d’associar-se

Una vintena de veïns/es de Xeraco van assistir en el Centre Social a la xarrada que, sota el títol ‘Párkinson i recursos pròxims a tu’, va oferir l’Associació de Parkinson Gandia Safor amb l’objectiu de donar una major visibilitat a la malaltia, així com aproximar i informar sobre una patologia que ja afecta a 935 persones a la comarca.
La fisioterapeuta Rosana Pedro destacava durant la seua exposició la importància de les teràpies complementàries en el procés de la malaltia, així com els avantatges de l’associacionisme. En aquest sentit, assegurava que “entre el 80 i el 90% dels pacients es beneficien de l’accés a teràpies complementàries a través de les associacions de pacients”.
D’altra banda, la presidenta, Mari Carmen Escrivá, va compartir el seu testimoniatge als assistents reforçant el missatge de Rosana Pedro en incidir que “si es es calcula que a la comarca hi ha 935 persones diagnosticades de párkinson i l’associació només compta amb 166 socis, les dades són preocupants quant al desconeixement de la malaltia”.
Així mateix, va incidir en el “gran paper” que juguen les associacions. Per a ella, explicava, “l’associació em va retornar la vida després d’uns durs anys fins que em van diagnosticar párkinson”.
Amb tot, concloïa que “cal moure’s, si ens acomodem no avancem. En l’associació trobareu el punt d’informació que necessiteu, així com els serveis que us ajudaran a millorar la vostra qualitat de vida”.
A l’acte va assistir la regidor de Benestar Social i Igualtat, Alejandra Puig.

Articles relacionats