13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Dos cartells recreen en època medieval el castell de Bairén i el pont vell d’Oliva

Bairen

Els regidors de Gestió Responsable del Territori (Patrimoni) i de Cultura, Xavier Ródenas i Joan Muñoz, respectivament, acompanyats pel director del CEIC Alfons el Vell, Lluis Miret, han presentat els nous cartells que mostren una recreació de com eren en època medieval dos enclavaments emblemàtics del patrimoni de Gandia: el castell de Bairén i el pont vell d’Oliva.

Les recreacions són obra de l’artista multidisciplinar Vicent Almar, que ha comptat amb l’assessorament de arqueòlegs i historiadors per a dur a terme el seu treball creatiu. Hi apareix el castell de Bairén amb una doble torre, possiblement la que va donar origen a l’escut de la nostra ciutat. Per la seua part, en el del pont vell d’Oliva es veu la ciutat emmurallada. Destaca la realitat de les textures dels murs. La idea va sorgir després del curt d’animació  “1510”, que va crear Almar amb motiu de l’Any Borja. “És un exercici d’imaginació, perquè no seria exactament així, però és un treball que s’ha realitzat envoltat d’experts en patrimoni. Ha sigut un èxit, perquè al final, estem comunicant valors positius i la capacitat d’estimar el que érem per a valorar el que som ara”. Així mateix, el regidor de Patrimoni ha al·ludit a la necessària col·laboració entre departaments per a tirar avant aquests projectes a causa de la falta de recursos econòmics: “el que hem hagut de fer per necessitat, hauria de ser una forma normal de treballar a l’ajuntament; al final no hi ha fronteres i en aquest sentit, aquest govern des del principi ha entès la política com una col·laboració entre totes les parts.

Posters patrimoni
Lluis Miret, Xavier Ródenas i Joan Muñoz.

Joan Muñoz ha felicitat a Vicent Almar pels dos treballs magnífics i a Ródenas  “per les idees que ens encoratgen i ens fan tirar avant.

Així mateix, Lluis Miret, ha assenyalat que des d’una institució com el CEIC Alfons el Vell, “tot el que siga posar en valor el patrimoni de Gandia, comptarà amb la nostra ajuda”.

S’han imprès 1.000 exemplars de cada recreació. Aquesta mateixa setmana seran entregats 20 cartells (deu de cada) als directors dels col·legis de Gandia. La ciutadania pot acostar-se al CEIC Alfons el Vell en horari laboral per a recollir-los de manera gratuïta. “És un detall molt bonic per a poder complimentar a la gent que ens visita a Gandia”, ha afegit el regidor de Cultura. En aquest sentit, també s’ha pensat repartir-ne en hotels i  oficines de turisme.

Articles relacionats