21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

L’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat participa en la Fira Orienta’t

L’alumnat de 4t d’ESO i 2n de Batxillerat participa en la Fira Orienta’t

– L’objectiu és donar a conéixer l’oferta formativa d’etapes educatives superiors i les possibilitats que ofereix el mercat laboral

– L’alumnat desenvolupa habilitats d’autoconeixement i descobreix les seues capacitats, valors, motivacions i interessos

La setmana passada, els centres educatius San José Patronato, Sant Josep HHDC, IES Jaume II el Just i l’IES la Valldigna van acollir la Fira Orienta’t, unes jornades d’orientació formativa impulsades per la Regidoria d’Educació perquè l’alumnat de 4t d’ESO i de 2n de Batxillerat conega tota l’oferta formativa d’etapes educatives superiors i les possibilitats que ofereix el mercat laboral.

Mitjançant xarrades impartides per l’equip d’orientadors, dinàmiques de grup i l’ús de les noves tecnologies, l’alumnat desenvolupa habilitats d’autoconeixement i descobreix les seues capacitats, valors, motivacions i interessos. A més, reben informació detallada sobre les diferents opcions educatives i professionals relacionades amb l’etapa en què es troben i es familiaritzen amb el món laboral.

També es realitza una orientació individualitzada per a abordar les necessitats, inquietuds i dubtes que tenen els i les estudiants.

L’objectiu del projecte és donar suport en la labor orientativa dels centres educatius, des d’un punt de vista basat en la metodologia de l’educació no formal i duent a terme activitats que faciliten la presa de decisions de l’alumnat, sempre en col·laboració amb els col·legis, instituts i els seus orientadors.

La regidora d’Educació, Anna Bellver, ha assenyalat que aquesta activitat “reforça el treball en equip, l’autoconeixement i dota l’alumnat de recursos que de segur l’ajudarà a prendre decisions sobre el seu futur acadèmic i professional”.

Per segon any consecutiu, l’alumnat valler ha pogut participar en la Fira Orienta’t. A causa de la situació sanitària, les diferents activitats s’han fet als mateixos centres educatius i seguint les recomanacions sanitàries i els protocols establits per als centres.

Articles relacionats