21.4 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

S’amplia a 6 el màxim de persones en les reunions al carrer

La Generalitat ha prorrogat les restriccions davant el coronavirus en la Comunitat Valenciana 15 dies més. Així ho ha comunicat Ximo Puig en la roda de premsa posterior a la Mesa Interdepartamental. A més, ha flexibilitzat algunes de les mesures que afecten les reunions a València, la visita a les residències i a la pràctica de l’esport.

La bona situació epidemiològica únicament permet, segons ha avançat el cap del Consell, permetre les reunions de dos nuclis de convivència a les cases privades, augmentar de quatre a sis les persones que poden reunir-se al carrer i suavitzar les mesures restrictives en les residències de persones majors on els contagis i defuncions han caigut en picat gràcies al procés de vacunació iniciat el passat 27 de desembre.

Les noves mesures anunciades després de la reunió de hui entraran en vigor el pròxim 12 d’abril.

Fa uns dies el Govern va anunciar la fi de l’estat d’alarma a partir del 9 de maig. Aquesta notícia ha generat dubtes en les diferents comunitats autònomes, perquè comporta l’alçament del tancament perimetral i el toc de queda. Per la seua part el Consell preveu que tant el perimetraje com el toc de queda a València acabe aqueixa mateixa data.

Encara que aquesta qüestió preocupa en el govern valencià, perquè tots els plans estan condicionats a l’evolució de la pandèmia. Ara com ara la C. Valenciana té la incidència acumulada més baixa de tota Espanya, però si aquesta xifra augmentara de manera preocupant l’horitzó de les limitacions podria canviar també.

La previsió que maneja la Generalitat és que en les pròximes setmanes es produirà un increment de casos, segons avancen les anàlisis de les aigües residuals per a detectar la presència del coronavirus, encara que l’impacte dels dies festius encara és una incògnita.

Aquestes són les novetats en les restriccions per coronavirus a València, Alacant i Castelló

-En l’àmbit privat, en cases, reunions de dos grups de convivència.

-Àmbit públic, reunions socials de fins a sis persones (al carrer, terrasses i esport en grup).

-Es flexibilitzen les visites a residències d’ancians.

Les noves restriccions i l’ampliació de les mesures que ja existien començarà aquest pròxims dilluns i es prorrogaran durant 15 dies.

Articles relacionats