17.1 C
Gandia
Dissabte, 9 desembre, 2023

L’alcalde de Tavernes assegura als veïns del Vergeret que no s’enderrocarà cap vivenda

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, i el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, han reunit este dilluns 12 de novembre, al veïnat de la Urbanització del Vergeret a la casa de la cultura, en un acte obert a la ciutadania i que comptava amb un torn obert de preguntes, amb la intenció de transmetre, després de les darreres notícies publicades sobre el futur de la urbanització, un missatge de tranquil·litat.

Segons l’alcalde, Jordi Juan i Josep Llàcer, el veïnat del Vergeret pot tenir el convenciment que no s’enderrocarà cap habitatge. L’acord entre l’Ajuntament i la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per complir amb la sentència del Tribunal Suprem de Justícia, la construcció del mur del Vergeret, continua i està en procés de tramitació. El procés, això sí, es preveu llarg per la complexa tramitació burocràtica que comporta, segons Juan i LLàcer. De totes maneres, este dimecres dia 14, l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna té prevista una reunió amb el comissari de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer en la que, entre d’altres temes, es sol·licitarà, per part de l’ajuntament, “la sensibilitat necessària per tal d’agilitzar el procés administratiu per la construcció del mur del Vergeret”.

D’altra banda, l’Ajuntament confirmà que la constructora de la urbanització, Provergeret, ha sol·licitat al consistori deixar de ser l’agent urbanitzador de la Urbanització. L’Ajuntament, davant d’esta petició, buscarà un consens amb Provergeret que esdevinga beneficiós per la ciutadania vallera. Si no s’aplega al consens, l’Ajuntament anuncià que no té previst acceptar la retirada de Provergeret com a agent urbanitzador, fet que pot comportar un contenciós judicial.

L’alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha expressat que “la reunió va servir per a explicar de primera mà tot allò que estem fent per tal de solucionar els problemes del Vergeret i donar l’oportunitat de participar als mateixos veïns per donar-los la màxima informació possible. Vam aprofitar també per reivindicar les obres de canalització del riu Vaca que ha d’impulsar el Ministeri de Medi Ambient, l’única actuació que pot solucionar els problemes d’inundabilitat del Vergeret i permetrà executar projectes tan importants com els polígons industrials, vivendes de protecció oficial i la circumval·lació”.

Articles relacionats