12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

La periodista Puri Naya serà la pregonera de les Falles de Gandia

La periodista Puri Naya serà la pregonera de les falles el pròxim 2 de febrer a la Tarrasa del Pi. Naya ha estat escollida per la seua gran vinculació amb el món de les falles des d’una vessant professional. Ha presentat durant més de 10 anys la retransmissió en directe de l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats que cada 18 de març protagonitzen les comissions falleres de Gandia. En la seua última edició, el president de la Federació de Falles de Gandia, Telmo Gadea, va interrompre el directe per dedicar-li aquest acte a una emocionada Puri “pel seu suport, treball i afecte a la festa fallera”. De fet, tot i no ser membre de cap comissió (Puri és nascuda a Xeresa) la periodista “sempre s’ha acostat a la història de les falles des de la humilitat”, apunten fonts de la Federació de Falles, ha realitzat la cobertura dels actes “amb rigor, respecte i empatia”, i fins i tot ha arribat a formar part d’alguns dels actes de la festa “amb l’alegria i el bon humor que la caracteritza”. Les festes passades va tindre el seu propi ninot al monument de la Falla Beniopa.

La periodista ha comptat amb seccions falleres en els seus programes amb l’alcaldessa Diana Morant o el regidor Vicent Gregori com a col·laboradors – abans fins i tot que foren representants polítics i institucionals- i amb Jesús García i el desaparegut Tomàs Femenia, que la van acompanyar diversos anys com a comentaristes (quan ja havien deixat la presidència de la Federació de Falles) en la retransmissió en directe de l’acte de l’Ofrena de Flors a la Mare de Déu dels Desemparats.

A nivell professional, Puri Naya és periodista. Tan prompte es va llicenciar, va treballar a l’Agència EFE, els informatius d’Antena 3 i un programa de Canal 9. Els últims 15 anys de professió els ha desenvolupat en el Grup Ràdio Gandia com a directora i presentadora del “Hoy por Hoy Gandia” a Ràdio Gandia SER i del magazine diari de TeleSafor, així com la retransmissió en directe i cobertura d’esdeveniments i actes de tot tipus, entre ells els que pertanyen a les falles de Gandia. En l’actualitat, dirigeix ​​la comunicació de Delikia, on a més impulsa el projecte de suport a la dona en l’esport que du a terme l’empresa.

Articles relacionats