13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

L’Ajuntament de Potries aposta pel respecte al medi ambient i adquireix un cotxe elèctric

cotxe electric potries 1L’Ajuntament de Potries ha adquirit un vehicle elèctric que ha passat a formar part del parc mòbil municipal. Aquest cotxe més ecològic, i per tant més respectuós amb el medi ambient, substitueix l’anterior que funcionava amb combustible fòssil, és a dir amb gasolina. El vehicle de zero emissions s’alimenta només de les seues bateries, que es recarreguen en endolls convencionals o en el de càrrega ràpida. El vehicle ha estat subvencionat amb 15.000 euros per part de la Diputació de València i la resta del cost, aproximadament uns 15.000 euros, ha sigut aportat per l’Ajuntament.

Aquest nou model, 100% elèctric de càrrega ràpida, té una autonomia de 270 km i suposa, a més de renovar la flota de vehicles del servei de manteniment municipal, una inversió en medi ambient.

“Des de l’Ajuntament de Potries apostem per reduir l’ús de combustible fòssil i alhora minimitzar les emissions de CO₂ a l’atmosfera. A més, és una forma de fomentar la mobilitat sostenible en el municipi i de respectar el patrimoni natural”, ha assegurat l’alcaldessa de Potries, Assumpta Domínguez.

La primera edil ha destacat que amb la compra del cotxe “continuem implementant les accions compromeses al Pacte de les Alcaldies pel Clima i l’Energia (PACE) subscrit pel consistori l’any 2015”.

Potries compta des de l’any passat d’un punt de càrrega per a vehicles elèctrics a la plaça de l’Ajuntament, gràcies a les subvencions aportades per la Diputació de València i el programa d’estalvi i eficiència energètica en el transport de l’IVACE, organisme que depén de la Conselleria de Sectors Productius. “Un nou servei que s’ha posat a l’abast del veïnat per tal de seguir avançant en el model de poble sostenible que volem. Un projecte que serà possible amb la suma dels esforços de l’administració local però també dels ciutadans i empreses privades”, ha dit Domínguez.

Articles relacionats