23.3 C
Gandia
Dissabte, 2 juliol, 2022

Labora ofereix subvencions a les empreses que contracten persones joves qualificades

– Les subvencions tenen per objecte fomentar la contractació en pràctiques a jornada completa i la contractació indefinida per a les persones desocupades menors de 30 anys

– Aquestes ajudes formen part del programa Avalem Joves

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Labora, oferirà ajudes de fins al 100% del salari mínim interprofessional (SMI) per cada contracte indefinit que les empreses valencianes formalitzen als joves menors de 30 anys inscrits en Garantia Juvenil.

El Diari Oficial de la Generalitat (DOGV) ha publicat aquestes ajudes que formen part del programa Avalem Joves i amb les quals la Conselleria d’Economia Sostenible, a través de Labora, cerca reactivar el mercat de treball entre els més joves de la Comunitat incentivant la seua contractació en les empreses valencianes.

Cal ressaltar que la desocupació entre la joventut ha descendit un 27,9% i l’ocupació ha crescut un 5,4% des de la implantació del pla Avalem Joves a primers de maig de 2016. Així mateix, l’atur registrat entre les persones menors de 30 anys ha caigut 7,6 punts des de l’inici del pla.

Labora subvencionarà els contractes indefinits inicials a jornada completa de les persones majors de 16 anys qualificades que estiguen inscrites en el fitxer del sistema de garantia juvenil. S’entén que la persona jove està qualificada si disposa de certificat de professionalitat, títol d’FP, doctorat, estudis de postgrau, grau o llicenciatura.

D’altra banda, el Servei Valencià d’Ocupació subvencionarà també els contractes en pràctiques de persones joves qualificades. D’aquesta manera, Labora respon a les inquietuds dels representants empresarials que sol·licitaven ajudes que no únicament donaren suport als contractes indefinits. En aquest cas, les ajudes oscil·laran entre el 80% i 90% del salari mínim interprofessional.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha manifestat que des de Labora s’espera que aquestes subvencions “ajuden a reactivar la contractació de joves per part de les empreses valencianes”. En aquest sentit, ha animat al teixit empresarial valencià a comptar amb el talent juvenil per a introduir millores en els processos innovadors.

Així mateix, Nomdedéu ha destacat l’èxit del programa Avalem Joves Plus que ha permés que prop de 9.000 joves de la nostra Comunitat obtinguen la seua primera experiència professional en l’administració”.

Som el Servei d’Ocupació Pública que més fons europeus ha executat, la qual cosa ha afavorit que 55.600 joves es beneficien d’aquestes ajudes, dels quals 9.000 han obtingut ajudes per a contractes en l’administració pública, mentre que 24.000 s’han beneficiat de programes de formació que, en alguns casos, també porten aparellada ocupació“, ha afegit.

El responsable d’Ocupació ha recordat que, a més del programa Avalem Joves, la Generalitat ha posat en marxa el pla Avalem Experiència per afavorir la inserció laboral dels majors de 30 anys.

Articles relacionats