LA RESOLUCIÓ DE L’EMBOLIC DE L’INNOVA ESTÀ PROP

G. CABANILLES      

No en tinc dades ni accés al procediment ni a les parts, però l’olfacte em diu que la resolució de l’embolic de l’Innova, aquell edifici que havia d’anar destinat a la investigació i que s’ha quedat en un esquelet de formigó enfront al campus de Gandia de la UPV, ha d’estar prop. Ho dic perquè no és normal que l’aparell de propaganda del lermisme gandià es dedique sense tro ni so a insistir ara en què la paralització de les obres va ser una decisió que va prendre el PP només arribar al govern de Gandia en 2011, quan les obres portaven mesos parades abans de que Arturo Torró es convertira en el primer alcalde del PP a Gandia. 

Arran de la demanda que va presentar l’Ajuntament de Gandia en 2011, hi ha tres persones imputades per prevaricació: l’exalcalde José Manuel Orengo (PSPV) i els exregidors Fernando Mut (Plataforma), i Ana García (PSPV). El jutge investiga si els cinc milions d’euros que va rebre l’Ajuntament de Gandia per a l’edifici Innova es van dedicar o no a eixa finalitat. 

La conseqüència no només és una obra parada, sinó que el Ministeri d’Hisenda s’està cobrant la devolució d’aquella subvenció més els interessos, i ja se n’ha cobrat la meitat en forma de retenció dels ingresoss de l’ajuntament provinents de l’Estat. Han passat quatre anys i la solució al creuament d’acusacions està a punt d’arribar en forma de resolució judicial.

Et Pot Interessar