LA PRETESA REMODELACIÓ DEL CONSELL

G. CABANILLES   

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha fet dues coses malament amb la pretesa remodelació del Consell, primer la pròpia remodelació, i en segon lloc filtrar el ball de noms al seu diari de referència, Levante-EMV, amb la qual cosa tenim una remodelació que no ho és i una pila de mitjans de comunicacio enutjats. I també és casualitat que el regal de la notícia haja coincidit amb altre regal al grup de Levante-EMV: dues noves concessions de TDT a Alcoi i Alzira.

El que s’ha venut com una remodelació del Consell, ha consistit en realitat en recol·locar els seus. Al seu fidel Joan Calabuig el nomena «ministre» d’Exteriors, i al seu etern enemic, Ciprià Ciscar, sobtat i sorprenent neolermista, li fa un lloc al Congrés dels Diputats. 

A Joan Calabuig l’Ajuntament de València li estava resultant avorrit, més encara després de dues derrotes consecutives en les quals ha portat de forma successiva al PSPV del cap i casal als pitjors resultats que mai havia conegut. Com a recompensa, se’l col·loca en un càrrec que li han vingut a dir delegat del Consell amb la Unió Europea i Relacions Externes, de forma que Calabuig podrà fer de quan en quan un viatget a Brussel·les, una ciutat que ja feia en falta després de la seua etapa d’eurodiputat fa ja un lustre. 

El que s’entén menys, i tampoc ningú ha explicat, és la substitució del qui fins ara era director general de Relacions Informatives, Ximo Clemente, i el seu relleu per una periodista especialitzada en política que s’ha criat al diari Las Provincias, Marta Hortelano. Si com diu Ximo Puig i la seua futura substituta, Mónica Oltra, es tractava de reforçar els departaments d’economia i serveis socials, el relleu de Ximo Clemente queda un tant envoltat d’incògnites, com també està envoltat de misteri l’eixida de Regina Laguna, fins ara directora general de Relacions amb la Unió Europea. 

El bescantat deute públic. Sí o no?