23.9 C
Gandia
Dissabte, 1 abril, 2023

La Platja de Gandia planta una falla per celebrar el 75 aniversari de la Junta Local Fallera

– Gandia planta una falla en la platja com a atractiu turístic per a celebrar els 75 anys de la Junta Local Fallera

Falla Platja Gandia 1

• La cremà del monument faller, elaborat pels artistes gandians Palacio i Serra, tindrà lloc demà a les 20.45 hores en el passeig marítim Neptú, coincidint amb la festivitat del 9 d’Octubre

• Nacho Arnau: “És una oferta més per al nostre turisme que va en la línia de la desestacionalització i allargar la temporada, en un marc incomparable com és la primera línia de la platja”

El regidor delegat amb les Falles, Nacho Arnau, acompanyat del president de la Federació de Falles (FdF) de Gandia, Telmo Gadea, han visitat , aquest matí, la plantà de la falla commemorativa del 75 aniversari de la Junta Local Fallera (JLF) que, com a atractiu turístic, s’hi ha instal·lat en el passeig marítim Neptú, a l’altura del carrer Galícia i al costat de la Colònia Ducal.

Aquesta extraordinària falla, confeccionada pels artistes fallers gandians Palacio i Serra, es cremarà demà a les 20.45 hores coincidit amb la festivitat del 9 d’Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana.

Poc abans, a les 20.30 hores, es dispararà una mascletà nocturna a càrrec de la pirotècnia Borredà, per a donar inici al calendari d’actes que ha programat la FdF per a celebrar aquesta efemèride. Demà, també s’ha previst un Sopar de Gala en l’Espai Baladre on s’homenatjarà al voltant de setanta falleres majors i infantils de Gandia d’aquests 75 anys.

Arnau ha assenyalat que “aquesta falla tan especial cridarà l’atenció dels nostres turistes, ja que coincideix amb un pont festiu on podran conéixer de primera mà la nostra festa, que és Patrimoni Immaterial de la Humanitat, en unes dates atípiques per a les Falles en les quals esperem que l’oratge permeta al sector treballar bé. Per tant, és una oferta més per al turisme de Gandia, que va en la línia de la desestacionalització i allargar la temporada turística, en un marc incomparable i immillorable com és la primera línia de la platja”.

Així, la plantà i cremà d’aquesta falla també s’inclou en l’àmplia programació d’activitats (la qual es pot consultar a la web visitgandia.com) que ha preparat el Departament de Turisme durant aquest pont amb concerts, visites al patrimoni local i esdeveniments culturals. Una programació que inclou el ‘showcooking’ de la ‘Mocadorà’, aquesta vesprada, a la plaça Major (Ajuntament); visites al Castell de Bairén, Cova del Parpalló, Palau Ducal i Centre Històric o el concert gratuït de música en directe de ‘Sona l’arena’ a l’escenari ‘Illes Balears’ amb Black Glitter.

Per la seua banda, Gadea ha indicat que “amb aquesta falla comencem a celebrar els 75 anys de la JLF. També hem volgut fer-ho coincidir amb el 9 d’Octubre, perquè si hi ha algun col·lectiu que s’ha caracteritzat per la defensa de la llengua, de les nostres tradicions i de la idiosincràsia com a poble valencià són les Falles. I la millor manera de celebrar-ho era amb la raó de ser i la gènesi de les Falles: pirotècnia, foc i monument”.

Per últim, Pepe Mas, en representació de Palacio i Serra, ha destacat que “és un orgull per a nosaltres plantar hui aquesta falla. Nosaltres som el final de l’eslavó de la cadena juntament amb altres oficis relacionats amb les Falles. I, açò ens aporta il·lusió i esperança, i un colpet d’aire fresc per a poder rematar un treball que ja feia vora vint mesos que estava dins del taller”.

 

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats