18 C
Gandia
Dimarts, 21 maig, 2024

Segona edició d’oci alternatius ‘Activa Jove Gandia’

• La segona edició del programa municipal d’oci alternatiu es desenvoluparà del 15 d’octubre al 18 de desembre, al poliesportiu municipal de Gandia, el Centre esportiu del Grau, l’Alqueria Laborde (seu del Consell dels Joves de Gandia) i l’Espai Jove.

• Amb activitats esportives, artístiques, educatives, lúdiques… Tota la informació pel que fa a la programació i la inscripció prèvia a les activitats es pot consultar a la web activajove.org.

• El programa està integrat en l’estratègica d’oci i temps lliure de joventut de Gandia redactada pel departament de Joventut com avantsala al Pla Jove Gandia 2022-2027.

Seguint amb la línia de promoure l’oci alternatiu del programa “Activa Jove”, que es va realitzar l’estiu passat, la regidora de Joventut, Lydia Morant, acompanyada del president del Consell dels Joves de Gandia, David Valiente, i de la tècnica del departament de Joventut, Andrea Badal, ha presentat les principals línies de la programació d’aquesta nova edició, que es desenvoluparà entre el 15 d’octubre i el 18 de desembre.
“El programa anterior va tindre una bona acollida per part dels joves a pesar de les mesures Covid-19.

Activa Jove cartel A3 1
Activa Jove – cartel A3

Les activitats es dissenyen intentant cobrir les inquietuds i els interessos dels joves, optant per una oferta àmplia i variada. També les activitats van dirigides al fet que els joves puguen generar aficions perdurables en el temps que contribuïsquen a potenciar la salut i reduir el consum de substàncies”.
Hi ha activitats de tota classe: taller impressió 3D, tallers artístics, tornejos esportius, esports a la piscina, torneig de play… Així com activitats que van tindre bona acollida en la programació d’estiu: soccerball, guerra de pintura, taller de còctel sense alcohol… Aquestes activitats han sigut triades segons els gustos i preferències dels joves mitjançant enquestes sobre activitats que els agradarien realitzar. D’aquesta manera aquest programa recull activitats esportives, artístiques, educatives…

S’hi ha definit dos grups d’edat: un de 12 a 17 anys i l’altre de 18 a 30. Aquesta distinció és important, ja que en els joves majors d’edat el model d’oci predominant és la nit, la festa i el consum, però en els menors encara no està tan consolidat aquest model. Per això, les activitats en aquest últim grup, de 12 a 17 anys, es realitzaran en una franja no nocturna (fins a les 22.00 h) per a no crear l’hàbit d’oci nocturn i fer una prevenció primària. En el grup de 18 a 30 anys les activitats es realitzaran a partir de les 22.00 h.

Els punts de realització de les activitats seran fonamentalment quatre: el poliesportiu municipal de Gandia, el Centre esportiu del Grau, l’Alqueria Laborde (seu del Consell dels Joves de Gandia) i l’Espai Jove. “D’aquesta manera volem que els joves coneguen els recursos als quals tenen accés i fomentar la utilització d’espais saludables i de lliure consum”.

Tot aquest projecte està integrat en la línia estratègica d’oci i temps lliure de l’estratègia de joventut de Gandia. Aquesta estratègia redactada pel departament de joventut pretén ser l’avantsala al Pla Jove Gandia 2022-2027. Un document senzill i comprensible que es pot utilitzar com a ferramenta de gestió a l’hora d’organitzar el Pla Jove de Gandia.

Tota la informació pel que fa a la programació i la inscripció prèvia a les activitats es pot consultar a la web activajove.org.
S’hi seguirà el protocol Covid-19 en eixe moment per tal de garantir la seguretat en totes les activitats.

Articles relacionats