LA LLISTA DEL XA-XA-XA

G. CABANILLES

El quintacolumnista lermista del diari Levante-BOL (Butlletí Oficial del Lermisme), Jesús Civera, s’ha regirat al seu silló d’Ofimax per les crítiques del diputat del PSPV Francisco Toledo a la direcció del seu grup arran del «xou» de la paga extra de 2012. A la mínima, el PSPV «se deshilacha», diu el guardià de les essències lermistes, qui no obstant calla quan és el seu Ximo Puig qui li toca els famosos atributs a Pedro Sánchez. Es lamenta Civera de que, amb «quatre anys» que porta Toledo a la bancada socialista, ja podia haver aprés el funcionament intern. Si és que hi ha maldestres. El que toca és aprendre el primer dia, i utitilitzar els coneixements per perpetuar-se. ¨Vet per on, ara per no aprendre les coses internes, Toledo pot quedar exclòs de les candidatures. Encara sort que té plaça de catedràtic a la universitat.

Francisco Toledo, ex rector de la Universitat Jaume I de Castelló, diu que al PSPV hi ha molta gent que porta massa temps ballant el xa-xa-xa, un ball polític que consisteix en sobreviure a tot amb prou de seguir amb sou públic. El propi síndic socialista, el desconegut Antonio Torres, va ser dels qui «es va amagar sota la butaca quan el colp del 23-F», segons l’entorn de Toledo.

A qui es referia Toledo? Potser al propi secretari general, Ximo Puig, o al propi Jesús Civera, o a José Manuel Orengo, o a Joan Calabuig, o l’eterna Carmen Montón. A falta de concreció, anem a tractar de reconstruir la llista del xa-xa-xa. Potser, més bé de segur, hi cabria i amb nota Vicent Sarrià, el cornetista que toca a rebat quan cal omplir la plaça de bou; també Alfredo Miguel Boix, tan jove i alhora tan vell, i per suposat l’il·licità Antonio Torres. Qui balla millor que tots el xa-xa-xa? La cosa estaria renyida entre Joan Lerma i Ciprià Ciscar, dos virtuosos de la dansa. Estaria Pepe Catalunya? El comptable encara balla o s’ha reirat de la pista? Qui més estaria? Juan Ferrer? Rafael Rubio (qui va defensar en castellà la postura del PSPV contra la llei de senyals d’identitat)? Ah, i el califa de València ciutat, José Luis Ábalos. Res es mou als barris sense que ell ho sàpiga. Qui més? Francesc de Borja Signes, és clar. Qui balla millor?

Et Pot Interessar