LA GRAN IRONIA: XIMO PUIG ANUNCIA UNA RENOVACIÓ AL PSPV

G. CABANILLES           

La militància del PSPV encara no està curada d’espants i haurà de demostrar encara més capacitat d’assimilar sorpreses. El secretari general del PSPV-PSOE, Ximo Puig, ha anunciat aquest dissabte que el seu partit se sotmetrà a un “procés de profunda renovació” per a “adaptar-se” a la “nova situació” a Espanya i a la Comunitat i així “enfortir el seu perfil valencianista” i “rellançar” el seu projecte. La gran ironia: Ximo Puig, històric entre els històrics, senyor de les guerres, mestre de porgues, rei del sectarisme, i hereu en segona línia del lobby lermista, sotmetrà al PSPV a un “profund procés de renovació”. 

Més que una ironia, és un eufemisme. Ximo Puig necessita amb urgència traure’s de damunt determinats personatges que han estat fins ara els seus principals suports interns, com ara l’exalcalde de Gandia, José Manuel Orengo, qui després dels serveis prestats ara s’ha convertit en  un llast per a Ximo Puig. I potser també l’exregidor de Gandia i ara diputat autonòmic i secretari d’Organització del PSPV, Alfred Boix, moleste al president. Puig ha d’evitar coste el que coste una “besteirada” a la valenciana que barre el seu camí.

Puig albira una “nova situació”, i afirma 

En aquest sentit, ha indicat que els socialistes valencians ja van realitzar “una primera fase de canvis” quan van incorporar a persones que “participen de l’adreça però no tenen una competència directa en el govern”.