17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

“La Filla del color” nou mural del #SerpisUrbanArtProject

 

  • L’artista italià Checkos ha sigut l’encarregat de realitzar l’obra al col·legi Escola Pia: “Vol expressar una història feta per xiquets que tot el dia riuen, juguen, estudien, creixen i es preparen per a un futur ple de noves experiències”.

  • Nahuel González, regidor de Cultura: «La presència d’un altre artista internacional demostra el nivell que té ja Gandia en matèria d’art urbà, combinat amb creadors locals. Cal agrair al col·legi la cessió d’aquest mur i la voluntat de realitzar una obra que reivindica l’educació i que ajuda a fer la ciutat més bonica i més amable per a totes i tots”

Gandia, 17 de juny de 2021.- El regidor delegat de Cultura i Polítiques amb la Ciutadania, Nahuel González, acompanyat de l’edil delegada de Polítiques Educatives, Carmen Fuster, i del coordinador del programa municipal Serpis Urban Art Project, Eloi Àngel, va visitar recentment el nou mural realitzat durant les darreres setmanes per l’artista italià, Checkos, de prestigi internacional, al pati del CC Escola Pia.

En l’obra, sota el títol, «Filla del dolor» l’autor ha volgut es reflectir a una xiqueta sostenint el món en una mà, cercles de colors i una bola ratllada que significa nous mons i un futur que es veu colorit. “Vol expressar una història feta per xiquets que tot el dia riuen, juguen, estudien, creixen i es preparen per a un futur ple de noves experiències”, ha explicat Checkos.

Per la seua banda, González ha mostrat la satisfacció «per presentar un nou mural del Serpis Urban Art Project fet per un artista internacional que demostra el nivell que té ja Gandia en matèria d’art urbà i on combinem artistes locals i internacionals. Cal grair al col·legi la cessió d’aquest mur i la voluntat de realitzar un nou mural que reivindique l’educació i que ajude a fer la ciutat més bonica i més amable per a totes i tots”.

Checkos és un artista urbà de gran referència en el sud d’Itàlia pels seus treballs amb tints sociopolítics i lluita pels drets humans.

Especialitzat en la tècnica del ‘stencil’ o plantilles, les seues obres es poden contemplar en països tan diversos com Anglaterra, Luxemburg, Alemanya, Indonèsia, els Estats Units, el Marroc, Espanya, Països Baixos, Albània o Bulgària.

Articles relacionats