13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

La Diputació invertirà més de dos milions d’euros en la remodelació del Parc de Bombers de Gandia

• La vicepresidenta i responsable del Consorci Provincial de Bombers, Maria Josep Amigó, ha avançat aquesta actuació durant la seua visita a les instal·lacions construïdes en 1993 en la capital de la Safor. Un nou bloc augmentarà un 40% la superfície construïda

 El Consorci Provincial de Bombers de la Diputació de València destinarà més de dos milions d’euros a remodelar el parc de bombers de Gandia, segons ha anunciat la presidenta del Consorci, Maria Josep Amigó, en la visita a les instal·lacions.

Acompanyada pel gerent del Consorci, Josep Ballester, i la regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de Gandia, Alicia Izquierdo, Amigó ha recorregut les instal·lacions del parc per a conéixer la situació actual i els detalls de la remodelació prevista. El projecte bàsic i d’execució està en fase final de redacció.

El de Gandia és un dels sis parcs principals amb què compta el Consorci de Bombers de València i va ser construït en 1993. Des d’aquell moment s’han fet xicotetes obres de manteniment, però cap de l’envergadura de l’obra prevista ara, que contempla afegir un nou bloc. Les instal·lacions actuals compten amb una superfície construïda de 1.400 m² i amb el nou edifici la superfície s’ampliarà entre un 30% i un 40%.

Maria Josep Amigó ha indicat que amb aquestes obres “el parc s’adaptarà a les necessitats de hui dia, guanyant en comoditat i també en seguretat laboral”. I és que una de les principals novetats serà l’adaptació als nous protocols de descontaminació, creant els circuits necessaris per a efectuar l’eliminació de qualsevol element contaminant després d’intervindre en una emergència.

Amb l’ampliació es guanyarà molt espai, tant per a zona de magatzem com per a dormitoris individuals (ara són dobles) i zones comunes, com per exemple el menjador. Amigó ha indicat que aquesta reforma integral “proporciona molt espai per als vehicles, les eines o el personal, i permetrà estar millor adaptats als protocols interns motivats per la pandèmia, preparant-nos també per a futures situacions semblants que es pogueren produir”.

Articles relacionats